[硬件] 等, 定換?!

等, 定換?!

而家用緊:
前置火牛鋁機箱, P45 ATX + Q8400 + 2隻 HDD + HD4830 + 1XDVDRW + TV tuner
後12CM 變左抽入.
係5.25" 加把PCI FAN 改做抽風出外.

顯示卡---3年, 有D 問題(以前出花畫面, 最近冇咩)
HDD----換左SATA CABLE開到機, 但用原廠軟件SMART TEST 唔PASS

我朋友話可能太熱了部機
最好換隻普通AL CASE (平平機3百幾MATX)
但我用緊ATX板...

我而家點好?
換HDD 同VGA?
換曬?
但明年INTEL 又出 LGA1150.....會唔會好快賣斷曬LGA1155 主板?!

等,
don't fix it if it aint broke!!!!

doo..m = =

引用:
原帖由 jackli 於 2012-7-13 11:55 發表
等,
don't fix it if it aint broke!!!!

夠用咪換display, 換隻好D既機箱囉

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-7-13 16:27 發表
夠用咪換display, 換隻好D既機箱囉
有高手叫我先換CASE,

前置式火牛細CASE 熱.

但又唔知有咩選.

見個D 新式ATX TOWER , 例如Cosair 300R, 散熱好似唔錯, 但 好似太高...

PC-V700 就鋁BODY, 但設計好似舊式的, 散熱冇咩特別?!

如果係好似300R個D 設計, 唔洗用鋁材都好散熱?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-13 16:33 發表

有高手叫我先換CASE,

前置式火牛細CASE 熱.

但又唔知有咩選.

見個D 新式ATX TOWER , 例如Cosair 300R, 散熱好似唔錯, 但 好似太高...

PC-V700 就鋁BODY, 但設計好似舊式的, 散熱冇咩特別?!

如果係好似300R個D ...
There's no big difference between A05 and V700

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-7-13 16:42 發表

There's no big difference between A05 and V700
any suggestion for lian li/corsair/silverstone/CM/xigi?

300R lor

前置式火牛

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-7-13 17:04 發表
300R lor
回家要度下張爛鬼電腦台有幾高先得

我仲用緊呢d cheap野

不過幾好用

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=259&area=tw

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-13 17:46 發表
我仲用緊呢d cheap野

不過幾好用

http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=259&area=tw
散熱好?

見而家新機case,

都係頂有大fan (對著cpu 位)
expansion slot 係case中間.
火牛係底.

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-13 17:50 發表

散熱好?

見而家新機case,

都係頂有大fan (對著cpu 位)
expansion slot 係case中間.
火牛係底.
其實上面把風扇我都唔知應該吹入定吹出,吹入就4入1出

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-7-13 17:52 發表

其實上面把風扇我都唔知應該吹入定吹出,吹入就4入1出
唔係抽出case外的咩???

查實你套機本身熱極有限
買返部局正常D既機箱已經好足夠