[智能電話] 唔明點解Nexus One冇得官方上Android4.0

唔明點解Nexus One冇得官方上Android4.0

QSD8250 1GHz點都快過MSM7227A 600MHz
Nexus One用QSD8250,但Google話佢硬件唔得冇得升.
HTC Desire C用MSM7227A,而且同Nexus One一樣咁多RAM,但Desire C本身就行Android4.0.4..

手上有齊Nexus One,Nexus S同Galaxy Nexus.
部花晒嘅S2已物歸原主,部Note亦冇打算攞返.

推新機LO :dp:
doo..m = =

我都想知CM 同MIUI 係唔係..唔出以ANDROID 4.X 為核心的ROM..?!

強行將4.X移植到現有2.3設備毫無意義

因為高通性能不滯?

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-12 12:21 發表
強行將4.X移植到現有2.3設備毫無意義
nexus s 咪係你所講既 "現有2.3設備" 囉:funny

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 12:22 發表

nexus s 咪係你所講既 "現有2.3設備" 囉:funny
Galaxy Nexus已刷yakju親生仔,未有4.1.1更新.
Nexus S行緊4.0.4,可能手動刷4.1.1..
Nexus One救磚行動仍然進行

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 12:21 發表
因為高通性能不滯?
Desire C都係高通,仲要得600MHz,但出廠已經係4.0.4..

我想問問.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1479348

e 個miui

即係內地個個miui?

內地個個miui 話得2.3.x

但xda有以4.0.x 為核心的miui

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 12:22 發表

所以one咪冇得上囉:funny

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-12 14:05 發表

所以one咪冇得上囉:funny
Nexus s 單核心, 512MB都順玩ics , jb
分別兜巴聲哂所有手機商聲稱機能問題升級不能既單核機或者雙核+512mb

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 15:03 發表

分別兜巴聲哂所有手機商聲稱機能問題升級不能既單核機或者雙核+512mb
部機用得咪得囉,d廠都冇承諾過升級保證:funny

引用:
原帖由 孔明 於 2012-7-12 15:03 發表

咁我又覺得唔可以咁講既
nexus機乜q都唔洗行
但係唔同廠仲要加佢地自己既野,個sense已經夠殺食啦

引用:
原帖由 toby 於 2012-7-12 15:21 發表

咁我又覺得唔可以咁講既
nexus機乜q都唔洗行
但係唔同廠仲要加佢地自己既野,個sense已經夠殺食啦
係啲廠商廢,唔識優化android system only
原生launcher 咪好,搞乜鬼sense.... 懶華麗咁
如果順同靚ui俾我選,我一定要前者

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-12 15:07 發表

部機用得咪得囉,d廠都冇承諾過升級保證:funny
所以我一定玩親生仔