[硬件] 急問, 買邊部notebook? ..可能買唔成

急問, 買邊部notebook? ..可能買唔成

HP Probook 4540 S
Fujitsu  LH22U2W

另一個POST睇番, 唸緊呢部NOTEBOOK因為要行VM, 好唔好CONSIDER 埋用QM77
不過一講到呢個位,即爆BUDGET..

Full spec?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-15 20:28 發表
Full spec?
Fujistu
http://eshop.sunlite.hk/product.php?p=2012hkusu&id=786

HP
http://www.hknotebook.com/cityu2 ... pid=17&brand=hp

一部thin and light, 一部勁d, 睇你需要

唔好買HP

引用:
原帖由 XT 於 2012-8-15 21:11 發表
唔好買HP
其實都唔thin and light 啦
Spec 就兩部都差唔多啦,都係唸住打爆16gb 開來VM

Fuji 就日本機,不過反光mon, 代理吊腳,
hp就相反, 不反光, 代理就腳, quality 就唔知

自己偏好HP機, 雖則老媽部機壞過, 食過代理D弱智維修
不過都唔等於Fujitsu 好, 都係個句, 好地地唔好壞就得, 一壞就DLLM

如果DTR, 好似HP果部似d樣

個人傾向HP果部

其實衣家有TRINITY THINKPAD賣未?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-8-15 22:32 發表
個人傾向HP果部
HP notebook 啲 qc ...

引用:
原帖由 XT 於 2012-8-15 23:46 發表

HP notebook 啲 qc ...
真係要撞手神

引用:
原帖由 bondleung 於 2012-8-15 23:57 發表

真係要撞手神
最近幫朋友救過一部
就係之前我果單救data案件
事主用緊一部HP notebook , 當我打開機底case
之後拆隻hdd出黎 , 發現係全部鑼絲鬆晒

究竟係事主震鬆晒定係本身無上實就不得而知了

ProBook係商用機, 質素應該會好一點掛?

引用:
原帖由 MacMonster 於 2012-8-16 00:19 發表
ProBook係商用機, 質素應該會好一點掛?
MIJ Vs ProBook
邊個會好D呢.. ?