即係呢 D CPU 會再減價呀?

即係呢 D CPU 會再減價呀?

http://news.mydrivers.com/1/254/254471.htm
Haswell发布在即,自然就到了彻底淘汰上代产品的时候。Intel今天发出通知,宣判了多达25款产品的“死刑”,全部都是隶属于Sandy Bridge家族的,涵盖Core i5、Core i3、奔腾、赛扬等中低端型号。

Core i5系列有一款:2390T

Core i3系列有五款:2100、2102、2120T、2125、2130

奔腾系列有十一款:G620、G622、G630、G630T、G640、G640T、G645、G645T、G860、G860T、G870

赛扬系列有八款:G460、G465、G530、G530T、G540T、G550、G550T、G555

除了Core i5-2390T只涉及散装版之外,其它均同时包括散装、盒装版。

以上全部型号,2013年8月23日之后的订单将不可取消、不可退回,最终出货时间散装版为2014年2月7日,盒装版供完为止。

对比了一下Intel最新的在售处理器价格表,发现除了Core i3-2120、Pentium G850、Celeron G540这三款型号之外,Sandy Bridge家族中低端经过这次调整后将几乎被赶尽杀绝,着实够干脆。

香港已經完了!
http://www.no3b.net

唔會再減,直接退市.

引用:
原帖由 62561 於 2013-2-12 23:12 發表
唔會再減,直接退市.

引用:
原帖由 62561 於 2013-2-12 23:12 發表
唔會再減,直接退市.
等Haswell算

2代用落, 完全唔覺有分別

清貨尾都唔一定要減
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-2-12 23:19 發表
清貨尾都唔一定要減
有時仲會加添..

引用:
原帖由 siupy 於 2013-2-12 23:14 發表

等Haswell算
Haswell同Ivy Bridge分別亦好似不大.....
特別係dekstop U

引用:
原帖由 rickywk 於 2013-2-12 23:31 發表

Haswell同Ivy Bridge分別亦好似不大.....
特別係dekstop U
GPU分別大D
CPU提升約10%