[硬件] 冇曬1155的主板@SSP 了可?

冇曬1155的主板@SSP 了可?

如果冇時間維修主板.

點算

又成套升?

**打錯, 係LGA1155

係架啦, Intel一定焗你換哂

AMD都唔好得幾多

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-10-27 00:38 發表
係架啦, Intel一定焗你換哂

AMD都唔好得幾多
唔知做咩.

部機今早用得.

晚上家人用左一陣. 行開左, 再返黎, 就死左.

REBOOT都冇反應. MON 係ORANGE 燈. 按KB D 燈又冇反應.

係I5 + ASROCK Z68 (ONBOARD DISPLAY) + 8G RAM

1155 Socket mb must still hv.

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-10-26 12:41 發表

唔知做咩.

部機今早用得.

晚上家人用左一陣. 行開左, 再返黎, 就死左.

REBOOT都冇反應. MON 係ORANGE 燈. 按KB D 燈又冇反應.

係I5 + ASROCK Z68 (ONBOARD DISPLAY) + 8G RAM ...
Anyone do-do sound?
Check in the following sequence:
-Try another PSU
-Use only a single stick of ram, if not working try another stick
-You may need to change the motherboard, worst case.

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013/10/27 00:31 發表
如果冇時間維修主板.

點算

又成套升?

**打錯, 係LGA1155
LGA1155 點會無 (Sandy Bridge/Ivy 重賣緊)
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
Z68行Onboard.........你唔係黑仔到中死U (其實係死 iGPU)  .......
係咪 i5-2400個期?

廠機 個期d i3/i5 好多都係年幾兩年 死U (死鬼左個 Display)

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

回覆 7# dom 的帖子

食煙要食xeon
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖dom 於 2013-10-27 11:45 發表

Z68行Onboard.........你唔係黑仔到中死U (其實係死 iGPU)  .......
係咪 i5-2400個期?

廠機 個期d i3/i5 好多都係年幾兩年 死U (死鬼左個 Display)
我家人唔知點用

昨晚第一台, i5-2xxx asrock z68matx , 本來好地地, 行開後返黎boot 唔到

訓之後比我台機佢哋用

點知今早我開我台地, boot 唔起, 頂, 咩事 (xeon 1225 v2  asus z77 matx)

兩部機情況
試换ram
試clear cmos 唔得
試加pcie 題卡唔得

點算

T rex II

1155大把啦

IvyBridge就phase out je, 仲未phase out既

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-10-27 13:41 發表

我家人唔知點用

昨晚第一台, i5-2xxx asrock z68matx , 本來好地地, 行開後返黎boot 唔到

訓之後比我台機佢哋用

點知今早我開我台地, boot 唔起, 頂, 咩事 (xeon 1225 v2  asus z77 matx)

兩部機情況
試换ram
試cl ...
死U

引用:
原帖由 XT 於 2013-10-27 19:50 發表

死U
未必

雖然SandyBridge之後, Intel CPU易死過AMD CPU

引用:
原帖由 XT 於 2013-10-27 19:50 發表

死U
Xeon 都會死????

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-10-27 19:56 發表

未必

雖然SandyBridge之後, Intel CPU易死過AMD CPU
佢差粒u未換 , 唔係u就係板 , 但我估u