[硬件] ECS LIVA Mini PC Kit其實真係好抵

ECS LIVA Mini PC Kit其實真係好抵

腦場賣$1568..
剩係粒Celeron N2806,每千顆報價,已經要每粒107美元,佔成本53%..

如果用上一代Atom N2600,每千顆報價每粒42美元,成本已經最少降低507蚊.
我未用過,主觀覺得N2806唔會快過N2600好多.

打唔打到 minecraft or lol?? @lowest resolution ??

引用:
原帖由 jackli 於 2014-7-15 00:18 發表
打唔打到 minecraft or lol?? @lowest resolution ??
電郵收發機黎啫..
N2600用過,2GB RAM+SSD行Win7叫做過得去.
N2806唔知,期望唔大.

唔介意慢咁就無問題啦

引用:
原帖由 jackli 於 2014-7-15 00:18 發表
應該唔得

引用:
原帖由 62561 於 2014-7-14 11:50 發表
腦場賣$1568..
剩係粒Celeron N2806,每千顆報價,已經要每粒107美元,佔成本53%..

如果用上一代Atom N2600,每千顆報價每粒42美元,成本已經最少降低507蚊.
我未用過,主觀覺得N2806唔會快過N2600好多. ...
$1568 is very close to the cheapest possible Celeron, no reason to get an Atom.

引用:
原帖由 ccw 於 2014-7-15 07:54 發表

$1568 is very close to the cheapest possible Celeron, no reason to get an Atom.
但係粒U已經佔左107美元成本,用N2600只佔42美元.
我唔認為N2806會比N2600快好多,如果LIVA出4GB RAM+64GB eMMC版本,我會買來出開箱文.

引用:
原帖由 62561 於 2014-7-15 12:14 發表

但係粒U已經佔左107美元成本,用N2600只佔42美元.
我唔認為N2806會比N2600快好多,如果LIVA出4GB RAM+64GB eMMC版本,我會買來出開箱文.
atom批發價好低,可能甚至小於us$30

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-7-15 12:39 發表

atom批發價好低,可能甚至小於us$30
而家佢哋用celeron

32GB SSD 真係鷄肋
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2014-7-15 14:34 發表
之前出過N2600+2GB DDR3+64GB eMMC
同樣賣200美元,不過Everbest冇入.

引用:
原帖由 62561 於 2014-7-15 14:10 發表

而家佢哋用celeron
Atom的Celeron

引用:
原帖由 qcmadness 於 2014-7-15 17:50 發表

Atom的Celeron
ATOM 同CELERON都已經係低階既像徵
合埋一齊=

引用:
原帖由 potato 於 2014-7-15 18:10 發表

ATOM 同CELERON都已經係低階既像徵
合埋一齊=
新Pentium都係Bay-Trail核心

引用:
原帖由 pk1667 於 2014-7-15 14:34 發表
但我想買喎
第一誌願移民反大陸!
--------------------------------
誰都知道錢能生錢,我們所積累起來資產透過運作,
就能夠不斷帶來現金收入