[業界消息] Intel "Cherry Trail/Braswell"

Intel "Cherry Trail/Braswell"

http://www.tomshardware.com/news ... om-x3-iot-realsense,28902.html
http://www.anandtech.com/show/91 ... and-airmont-on-14nm

Intel 繼續推, 認真同ARM 陣營打了
http://www.anandtech.com/show/90 ... d-by-intel-at-gdc15
Desktop 又有Iris Pro 食住 等KO 你A 仔APU
AMD 呢? 繼續等死

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

你買少粒 AMD 應該唔洗執得咁快

atom賣到100usd

引用:
原帖由 XT 於 2015-4-9 13:46 發表
咪係

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2015-4-9 17:36 發表
atom賣到100usd
AMD其實Jaguar都賣得唔平

引用:
原帖由 XT 於 2015/4/9 13:46 發表
我最近先買完 4粒
又 R7-260X
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015/4/9 18:57 發表

問題係 貴又無廠用 (除左 PS4/XBOX One/Shamesung)
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-4-9 18:57 發表

當初atom n270 都無人諗過搞下幾年粒嘢可以由32usd賣到上100usd者

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2015-4-10 01:23 發表

當初atom n270 都無人諗過搞下幾年粒嘢可以由32usd賣到上100usd者
而家真係批俾OEM個價有無US$27 (當年Atom批價) 都成問題

引用:
原帖由 dom 於 2015-4-9 23:30 發表

我最近先買完 4粒
又 R7-260X
原來你先係Intel的無間道

認真, AMD的最後機會係等TSMC同GF的14nm / 16nm做野,
今年唔會有大動作, 一d都唔出奇, 望下GF的28nm就知咩事, TSMC又無乜20nm capacity

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-4-10 01:38 發表

認真, AMD的最後機會係等TSMC同GF的14nm / 16nm做野,
今年唔會有大動作, 一d都唔出奇, 望下GF的28nm就知咩事, TSMC又無乜20nm capacity ...
一無Fab就一獲翹起.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015-4-10 01:38 發表

今年唔會有大動作, 一d都唔出奇, 望下GF的28nm就知咩事, TSMC又無乜20nm capacity ...
如果14 16NM都無料到
就真係會成為下一個ATV....?(VIA?)

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2015-4-10 14:47 發表

多數都會

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2015/4/10 14:47 發表

佢應該會俾人收購既 , 話晒 GPU IP 都值

引用:
原帖由 dom 於 2015-4-11 09:22 發表

佢應該會俾人收購既 , 話晒 GPU IP 都值
應該會轉行只賣GPU
然後吊住cpu條命