[硬件] [乜經] ssd 買乜野好?

M5S 128GB 中

引用:
原帖由 fyt7y8 於 2013-10-23 13:40 發表
M5S 是不是要用 SATA3 先是最快?
插落SATA2 得230 MB/S 左右

引用:
原帖由 tat0801 於 2013-10-23 13:42 發表
M5S 128GB 中
咁 M5S 去珍寶買

引用:
原帖由 fish! 於 2013-10-23 13:43 發表

咁 M5S 去珍寶買
Pro 至有 software, S 無

M5S 256GB使用中

引用:
原帖由 fish! 於 2013-10-23 13:43 發表

買張SATA3 卡先得

引用:
原帖由 fyt7y8 於 2013-10-23 13:48 發表

買張SATA3 卡先得
我依家都系SATA2 + SSD 已覺快唔少

引用:
原帖由 fyt7y8 於 2013-10-23 13:48 發表

買張SATA3 卡先得
買SATA 卡 LOAD埋張卡咪又係慢番...

引用:
原帖由 ngotto 於 2013-10-23 13:46 發表

Pro 至有 software, S 無
EaseUS Todo Backup Free 3.0
今晚用下, 又不用錢
引用:

買張SATA3 卡先得
搞呢搞路不如換版

引用:
原帖由 jackli 於 2013-10-23 13:13 發表
ghost
clone ssd 係唔 work 的
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2013/10/23 14:47 發表

clone ssd 係唔 work 的
我咪又係咁 Clone
AMD SB850 到 A75/A85X 都無事喎
128GB SSD clone 去 256GB SSD 都得

Intel 唔得既話 可能setting 問題

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

- Win 7 Ghost ok (IDE Mode, not AHCI)
- Win 8 GHOST 不支援, clone 完都唔得, M$ 加左料 @ UEFI BIOS 屈人
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

咁用手指裝囉

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-23 16:48 發表

我咪又係咁 Clone
AMD SB850 到 A75/A85X 都無事喎
128GB SSD clone 去 256GB SSD 都得

Intel 唔得既話 可能setting 問題
如果係咁似係我問題 la, 因係 windows 用 ghost 15 clone, 試過幾次都唔 work

引用:
原帖由 dom 於 2013-10-23 16:51 發表
- Win 7 Ghost ok (IDE Mode, not AHCI)
- Win 8 GHOST 不支援, clone 完都唔得, M$ 加左料 @ UEFI BIOS 屈人
唔怪得 la, 因我係 win7 是用 achi 的