[硬件] Conroe出貨量不足?!

Conroe出貨量不足?!

http://www.overclockers.com/tips01005/

Intel每7個星期產量大約有2千萬粒CPU, 但未來7星期只會生產大約1百萬粒Core 2架構(包括Conroe & Merom)

你地估今次係咩問題~

會有好多個可能性

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-5 18:16:
http://www.overclockers.com/tips01005/

Intel每7個星期產量大約有2千萬粒CPU, 但未來7星期只會生產大約1百萬粒Core 2架構(包括Conroe & Merom)

你地估今次係咩問題~
三十幾層轉番落十幾層 ,可能有難度掛 ...

引用:
Originally posted by 真.飛鳥 at 2006-8-5 23:06:

三十幾層轉番落十幾層 ,可能有難度掛 ...
仲有咁多Netburst存貨, 睇Conroe-L要07 Q3都知啦

引用:
Originally posted by qcmadness at 2006-8-5 23:33:

仲有咁多Netburst存貨, 睇Conroe-L要07 Q3都知啦
d Dell 呀 ,IBM 呀 ,聯想 呀 ,Acer 呀 ,HP 呀 ... 都幫緊唔少手啦

不過 P4 5系 就好難清ga 啦 ...
P4 6系 又比 PD 9系 壓 ,PD 8系 更加無野好講啦 ,PD 9系 壓鬼死晒

C-D 家陣都仲有得清 ,運返大陸 ...

引用:
Originally posted by 真.飛鳥 at 2006-8-6 00:06:

d Dell 呀 ,IBM 呀 ,聯想 呀 ,Acer 呀 ,HP 呀 ... 都幫緊唔少手啦

不過 P4 5系 就好難清ga 啦 ...
P4 6系 又比 PD 9系 壓 ,PD 8系 更加無野好講啦 ,PD 9系 壓鬼死晒

C-D 家陣都仲有得清 ,運返大陸 ...
班OEM有咁好死肯幫Intel清貨尾
年尾之前一定有C2D嘅廠機, 但直到年尾conroe嘅產量都追唔上netburst...咁多netburst點算好

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-6 00:32:

班OEM有咁好死肯幫Intel清貨尾
年尾之前一定有C2D?嚗t機, 但直到年尾conroe?鼤ㄥq都追唔上netburst...咁多netburst點算好
割價求售

Conroe-L 07 Q3先出都知咩事啦
成班友都唔知呢樣野

引用:
Originally posted by qcmadness at 2006-8-6 00:34:

割價求售

Conroe-L 07 Q3先出都知咩事啦
成班友都唔知呢樣野
仲係賣唔晒嘅話可以...
參觀完Intel Museum送粒netburst cpu做紀念品

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-6 00:37:
仲係賣唔晒?儭雈i以...
參觀完Intel Museum送粒netburst cpu做紀念品

Btw, 有講話Intel 08年又會推出新架構....

Conroe

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-6 00:44:

Conroe
你信佢up啦

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-6 00:37:

仲係賣唔晒嘅話可以...
我要呀

引用:
Originally posted by trentcys at 2006-8-6 00:44:

Conroe
下 ... 4年轉一次喎呢加 ,最快都 2010年
07/08年 轉制程 ja ma

引用:
Originally posted by 真.飛鳥 at 2006-8-6 10:17:

下 ... 4年轉一次喎呢加 ,最快都 2010年
07/08年 轉制程 ja ma
18-24個月轉一次既, 肯定係製程

一日等唔到K8L出爐一日都唔會急住推Core