[硬件] MSI GTX1070 GAMING X + 聯力A04 開箱

MSI GTX1070 GAMING X + 聯力A04 開箱

女友要打機 我比左自己張7950比佢 然後買左張1070比自己
佢部機個箱係好多年前cm個類平機箱 又生銹又多塵 直接買隻A04換埋佢
1070圖

A04圖

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-7-10 22:43 發表
女友要打機 我比左自己張7950比佢 然後買左張1070比自己
佢部機個箱係好多年前cm個類平機箱 又生銹又多塵 直接買隻A04換埋佢
1070圖

A04圖
49815 ...
Good cable management

引用:
原帖由 Sandbo 於 2016-7-11 02:39 發表

Good cable management
自己用緊pc8n 1070圖個箱 上置牛 線都走唔到 乜孔都無
隻a04好少少 牛同8pin有孔
但比起而家D新款真係差好遠
同埋兩隻箱既背版極窄 好難走線 真係貪係鋁先買

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-7-11 14:06 發表

自己用緊pc8n 1070圖個箱 上置牛 線都走唔到 乜孔都無
隻a04好少少 牛同8pin有孔
但比起而家D新款真係差好遠
同埋兩隻箱既背版極窄 好難走線 真係貪係鋁先買 ...
我最後選擇左silverstone ps07,只係貪佢細

引用:
原帖由 符碌 於 2016-7-11 22:47 發表

我最後選擇左silverstone ps07,只係貪佢細
仲有就係揀鋁我怕重

引用:
原帖由 KvCC 於 2016-7-12 10:19 發表

仲有就係揀鋁我怕重
我有三個聯力箱,E-ATX, ATX, MiniITX,純粹貪佢唔生銹。
感覺上箱生銹部機都會死早好多;我部server 2011行到而家都重可以24/7

引用:
原帖由 Sandbo 於 2016-7-12 10:32 發表

我有三個聯力箱,Full ATX, MidATX, MiniITX,純粹貪佢唔生銹。
感覺上箱生銹部機都會死早好多;我部server 2011行到而家都重可以24/7
聯力itx箱細係細 但散熱好差下 始終覺得前後都要有把風扇先好
itx箱我睇到abee t20幾好 不過比較貴 又無其他牌子有類似設計
呢隻
https://www.chiphell.com/thread-1271833-1-1.html

引用:
原帖由 KvCC 於 2016/7/10 22:43 發表
1070圖

A04圖
49815 ...
咦 , 你買到正同model case
我用緊 PC-A04
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2016-7-13 02:12 發表

咦 , 你買到正同model case
我用緊 PC-A04
咩正同case?
竟然同dom買同款