[智能電話] 頂... 另一部金山rom唔到

頂... 另一部金山rom唔到

唔知乜事...

TFT/OLED kernel...

用返2.5.0.9 就成功... 嚇死以為會變磚....

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-9 22:02 發表
用返2.5.0.9 就成功... 嚇死以為會變磚....
flash 到boot image就唔怕
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

lite 版正好多...

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-9 22:08 發表
lite 版正好多...
搞到我想rom 但安返d apps 好煩
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 2010-12-9 22:16 發表

搞到我想rom 但安返d apps 好煩
titanium backup

引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-12-9 22:20 發表

titanium backup
can bqckup everything include setting¿
人或加訕 心無疵兮

請問變o左磚係唔係無得救架?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 Quinton 於 2010-12-9 22:30 發表

can bqckup everything include setting¿
如果無wipe data可以保留到

引用:
原帖由 Quinton 於 2010-12-9 22:30 發表

尋日我上cm6
setting都backup到..
跟住加埋market自己個backup..
成部機rom完好似冇rom咁,d app係曬度..
不過因為setting問題,有d widget move左去sd
搞到死左

但我應該fix番曬

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-9 22:37 發表
請問變o左磚係唔係無得救架?
睇情況. 應該有得救, 之前手多改 framework.apk 磚左, 入 recovery 再 flash 多次個 ROM 就冇問題.

引用:
原帖由 RT 於 2010-12-10 05:15 發表

睇情況. 應該有得救, 之前手多改 framework.apk 磚左, 入 recovery 再 flash 多次個 ROM 就冇問題.
即係同 psp 一樣都有一定風險喎
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-10 09:53 發表

即係同 psp 一樣都有一定風險喎
幾時改機都系有風險架啦