[智能電話] 估唔到部 HTC Aria 慢到咁………

我用緊aria唔覺太慢wor, 要效能更加唔會揀呢部

仲有htc個價值係佢個sense度, 用家唔駛點tune已經用得

剛剛同事部Aria 經OTA up 左上2.2,
benchmark 跳到 8xx 分…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-17 10:22 發表
倍增

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-17 10:22 發表
出猫?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-17 09:27 發表
請問 pentile matrix 即係乜野o黎架?
wiki 有詳細解釋:
http://en.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_family

簡單講,唔係每一個像素都足RGB,
顯示某D顏色時,要「借/偷」隔離個element;
例如顯示一D幼細黑線時(即係文字),細心會見到邊位化開…………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-17 10:27 發表

wiki 有詳細解釋:
http://en.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_family

簡單講,唔係每一個像素都足RGB,
顯示某D顏色時,要「借/偷」隔離個element�� ...
即係個 screen 係顯示方面有 d 問題 la, 呢 d case 好似係毛天問題無得救喎

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-17 10:30 發表

即係個 screen 係顯示方面有 d 問題 la, 呢 d case 好似係毛天問題無得救喎
用pentile matrix,個panel 會慳番好多R同 B pixels。

如果一般當desktop mon咁應用,唔係極近距離「聞」個display,
你唔會咁眼利睇到嘅;
不過用落手機度,偏偏就係好近距離咁「聞」,大家先發現問題………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-17 10:36 發表

用pentile matrix,個panel 會慳番好多R同 B pixels。

如果一般當desktop mon咁應用,唔係極近距離「聞」個display,
你唔會咁眼利睇到嘅;
不過用落手機 ...
IC, 唔該晒

引用:
原帖由 dom 於 2010-12-16 17:32 發表
LG P500
最低分

跑多次變左 436
我部gt540 on2.2 差唔多900分

p500 2.2得436分咁少?似2.1多喎

引用:
原帖由 dellasus 於 2010-12-17 10:01 發表

仲慢過LG GT540....

果然GPU/CPU先決

445分

HKD 1650 only.
你部同我部 P500 差唔多分
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dellasus 於 2010-12-17 11:35 發表

我部gt540 on2.2 差唔多900分

p500 2.2得436分咁少?似2.1多喎
係 Android 2.2 黎架
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

540有2.2呢咩?

仲諗緊買p500定540比囡囡好

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-12-17 13:36 發表
540有2.2呢咩?

仲諗緊買p500定540比囡囡好
Unoffical rom