[硬件] 借別人的Phenom II X4 955BE - C3 小測試

借別人的Phenom II X4 955BE - C3 小測試

小弟手上無咩野板....只係有塊C4E係手.....跳頻問題十分嚴重的主機板.....!
係咩野時候會跳30-40Mhz .... D test 跑得太慢唔好見怪...
DOM姐 某T , 呢粒野好玩空冷
發現左呢個周期IMC 比較差 , NB29xx頭  RAM19xx頭(Hyper)
某D情況之下仲好似兩條ram boot唔到機...IMC問題.....
熱身一下, room temp 26度左右 5Ghz 輕易達成 (core Temp 34-36度)

整個大冷氣佢享受下 , CPU 由Core Temp中看到降至28度左右(Tj.MAX 90)
5115.71 MHz 達成

1.24v 4Ghz 4core 直入OS?! 好近  . 勁過之前玩個D Intel ( 單睇clock 同電壓)

求其試一試pi 1M

再求其試一試大約最高NB 2900頭

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

跳咁多都幾pk...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-25 12:12 發表
跳咁多都幾pk...
以前玩C4F 都有呢個問題....但之後我賣左塊板...聽人講fix左...點知係C4E1 原來 (最新正式板BIOS....)
我打完個比賽先知佢原來有跳.... 唔跳可以快D姐係

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011-8-25 12:13 發表

以前玩C4F 都有呢個問題....但之後我賣左塊板...聽人講fix左...點知係C4E1 原來 (最新正式板BIOS....)
我打完個比賽先知佢原來有跳.... 唔跳可以快D姐係 ...

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011/8/25 12:12 發表
跳咁多都幾pk...
C4F 最新 BIOS Fix 左
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

回復 1# 賓尼._. 的帖子

技術級數既分別........我未去盡粒 U
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-25 19:15 發表

C4F 最新 BIOS Fix 左
我玩C4E

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-25 19:17 發表
技術級數既分別........我未去盡粒 U
有無興親手再搞下粒U

引用:
原帖由 賓尼._. 於 2011/8/25 19:51 發表

有無興親手再搞下粒U
等 Bulldozer 先吧
天然系長髮眼鏡娘 最高

Xzero上到5.17GHz,不過無Cert

引用:
原帖由 Tommi_Vercetti 於 2011-8-31 02:02 發表
Xzero上到5.17GHz,不過無Cert
跟我打的還記錄有距離
何況我有