[網絡] 有無人可以幫我測試下我個VPN能否成功連接.....

有無人可以幫我測試下我個VPN能否成功連接.....

有無人可以幫我測試下我個VPN能否成功連接.....

PM ME   

為了自由!

What vpn?

自己用router整左VPN 伺服器囉..... 改router系統做dd-wrt,
入面有個pptp嘛
我見你地有講過,自己再去上網研究,跟住整囉 XD

整好左, 我用IPHONE4係公司連到自己既VPN伺服器,

問題就係唔知係大陸連唔連到返黎香港屋企自己隻ROUTER....

原因係,用第二部電腦連接隻ROUTER,需要真實IP位置嘛, 咁自己係街點知自己隻ROUTER咩IP位置呢,
咁所以我SET左個NO-IP落去, <<<<<重點就係依度啦

係大陸, 我想連返香港隻ROUTER, 除左一定要知道我屋企隻ROUTER真實IP位置之外,仲有無其他方法呢?
NO-IP聽說大陸BLOCK左架嘛, 咁咪會連唔到囉???!!!!
我就係唔明白依度

我都係上去台灣網學習,因為個D台灣朋友去大陸公幹,要上網嘛,但係又網絡封鎖
我唔明佢地點樣連返去台灣家裏面隻ROUTER度,個IP位置好緊要嘛, 點先知自己ROUTER個真實IP位置,  NO-IP又唔知用唔用到.....

引用:
原帖由 紙羊 於 2011-10-4 09:50 發表
自己用router整左VPN 伺服器囉..... 改router系統做dd-wrt,
入面有個pptp嘛
我見你地有講過,自己再去上網研究,跟住整囉 XD

整好左, 我用IPHONE4係公司連到自己既VPN伺服器,

問題就係唔知係大陸連唔連到返黎香港屋 ...
係大陸時, 可以去 D offer NSLOOKUP 的外國 site 去 check 你個 no-ip dyndns 的 IP

no-ip既話, 大陸block的
用dyndns

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-10-4 11:59 發表

係大陸時, 可以去 D offer NSLOOKUP 的外國 site 去 check 你個 no-ip dyndns 的 IP
身處大陸時並且封鎖了no-ip網站情況下, 上去某d網站係可以check到自己個no-ip既真實ip?
引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-10-4 12:05 發表
no-ip既話, 大陸block的
用dyndns
哦,明白, 我去申請先

引用:
原帖由 紙羊 於 2011-10-4 12:12 發表

身處大陸時並且封鎖了no-ip網站情況下, 上去某d網站係可以check到自己個no-ip既真實ip?
Yes

個原理就係用果個網站部機行 WEB Base NSLOOKUP 再 OUTPUT 返個 IP 出來 , 所以係你個 no-ip 的 真 IP..
除非你個 no-ip 更新 IP 後未夠時轉到 DNS ..

i.e: http://network-tools.com/nslook/

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-10-4 12:41 發表

Yes

個原理就係用果個網站部機行 WEB Base NSLOOKUP 再 OUTPUT 返個 IP 出來 , 所以係你個 no-ip 的 真 IP..
除非你個 no-ip 更新 IP 後未夠時轉到 DNS ..

i.e: http://network-tools.com/nslook/ ...
謝謝你