[網絡] 問 web hosting

問 web hosting

我想問申請web hosting +domain係咪比錢買空間同domain就得?洗唔洗理果D咩DNS???

thanks
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

Yes

有固定ip server簡單好多

ok..咁我申請hosting +domain算..反正唔係自己用,,唔搞咁多
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 14/12/2011 00:43 發表
ok..咁我申請hosting +domain算..反正唔係自己用,,唔搞咁多
Some have data transmission limit

domain最好用返公司/自己名申請
唔好比出面網存公司名去HOLD
第日有咩事轉公司冇咩多手尾

引用:
原帖由 戀.上你的人 於 14/12/2011 01:40 發表
domain最好用返公司/自己名申請
唔好比出面網存公司名去HOLD
第日有咩事轉公司冇咩多手尾
true

domain 最好自己去 godaddy rec , 我時有 20-30% off discount code, 不過唔知可唔可以比人用

hosting 既最理想係放係有做 hosting 既 friend 而唔係三五識七公司, 我 Partners 有放 server 係 DC ,可以幫你問下有冇學生價

當然, 吹部都有位大戶係做 hosting

我想host個wordpress...知吾知依家出面做緊一個月穩穩定定要幾錢?

引用:
原帖由 薯頭 於 14/12/2011 10:14 PM 發表
我想host個wordpress...知吾知依家出面做緊一個月穩穩定定要幾錢?
同問
輕輕一推
Hi~

千其唔好去 PA_ Hosting !!
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 15/12/2011 12:35 發表
千其唔好去 PA_ Hosting !!

結果全套godaddy搞掂
佢連hosting 都好平
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 16/12/2011 16:28 發表
結果全套godaddy搞掂
佢連hosting 都好平
hosting in US not slow?