[業界消息] 又一間出事, 今次到Seagate

又一間出事, 今次到Seagate

http://www.xbitlabs.com/news/sto ... venue_Forecast.html

幾乎所有大hardware公司都發盈警

SSD 咁打...
唔係用於storage 的市場死曬啦...

賣番平d lor...

1T $330

唔係就等ssd攪掂你...

期待 $1K 3TB & 1.5K $4TB
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2012-9-26 09:06 發表
期待 $1K 3TB & 1.5K $4TB
期待 $700 3TB

引用:
原帖由 tat0801 於 2012-9-26 08:08 發表
SSD 咁打...
唔係用於storage 的市場死曬啦...
我覺得SSD仍然貴
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 Heee 於 2012-9-26 08:15 發表
賣番平d lor...

1T $330

唔係就等ssd攪掂你...
新HDD技術提升左d,冇可能去返泰國水災前價格,最多都係1TB $4XX。
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2012-9-26 12:08 發表

我覺得SSD仍然貴
我自己一般用,我諗未必會覺得好同hdd比會有好大差別掛

引用:
原帖由 符碌 於 2012-9-26 12:16 發表

裝OS比甘別好大
暫時SSD主力以裝OS為主, 無得同HDD來比較

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012/9/26 00:38 發表
http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20120924233152_Seagate_Slashes_Quarter_Revenue_Forecast.html

幾乎所有大hardware公司都發盈警
I really want to see nVIDIA how good they perform

引用:
原帖由 符碌 於 2012/9/26 12:16 發表

You should try get a SSD,  Crucial M4 or Plextor M3
Pair with A75 boot up and load game (BF3) very fast

引用:
原帖由 dom 於 2012-9-26 12:58 發表

You should try get a SSD,  Crucial M4 or Plextor M3
Pair with A75 boot up and load game (BF3) very fast
boot機我又唔洗要幾秒,我通常一開機就會走去做其他野
打機就由得佢啦

引用:
原帖由 符碌 於 2012-9-26 13:02 發表

打機就由得佢啦
我都係咁諗,猶豫緊為在boot機、開program快一分半分鐘,畀多幾倍代價值唔值得呢?
各位吹部友多多保重!

引用:
原帖由 符碌 於 2012/9/26 13:02 發表

打機就由得佢啦
玩 BF3 鬥快 Load
你 HDD load 完map 我 SSD Load 10 秒唔駛
我已經坐定定係架 Jet / Tank 入面等

Bye bye
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

Hardware依家靠薄利多銷, 的確唔好做.