[智能電話] 有單核手機比Nexus S「走得更前」

有單核手機比Nexus S「走得更前」

Nexus S止步於Android 4.1.2
但有MTK6575山寨機運行Android 4.1.9

山寨6575行得唔順,又有時會彈app,就算有4.2都冇乜值得高興。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-1-26 21:57 發表
山寨6575行得唔順,又有時會彈app,就算有4.2都冇乜值得高興。
有1GB RAM就好唔同,MTK6575最高1GB記憶體定址能力,同最高960x540解像度.

6575 得HSPDA, 上網唔夠快

我等緊D 6589

引用:
原帖由 byleung 於 2013-1-26 22:49 發表
6575 得HSPDA, 上網唔夠快

我等緊D 6589
14.4Mbps上網都尚算OK

引用:
原帖由 62561 於 2013-1-26 21:06 發表
Nexus S止步於Android 4.1.2
但有MTK6575山寨機運行Android 4.1.9
乜官方有4.1.9嫁咩
咁樣寫4.3.9 都得啦,比GOOGLE走得更前

引用:
原帖由 toby 於 2013-1-26 23:31 發表

乜官方有4.1.9嫁咩
咁樣寫4.3.9 都得啦,比GOOGLE走得更前
邊有官方

有fd用緊山寨機,話Wifi唔多穩定,間中會斷線再連。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-1-27 00:06 發表
有fd用緊山寨機,話Wifi唔多穩定,間中會斷線再連。
山寨得個平字..

ASK?? 根本 Android 冇 4.1.9 呢個版本,係間廠自己...
:)

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-1-27 07:53 發表
ASK?? 根本 Android 冇 4.1.9 呢個版本,係間廠自己...
好多「牌子」都裝左4.1.9..
我會睇埋Kernel Version,所謂4.1.9核心版本係3.0.31,應該真係Jelly Bean.