[智能電話] 微软的“统一”害了WP8

引用:
原帖由 符碌 於 2013-1-30 00:58 發表

820如果唔係用AMOLED,我唔洗煩買唔買620啦,立即出機
840x480.....620一樣resolution之餘個mon算幾靚,好多望過我部機的人都咁講

引用:
原帖由 kevinyuri 於 2013-1-29 19:43 發表

硬件規格對ios同wp完全冇用,因為優化得好,
我e+用緊部仲係單核(高通S2,1.4ghz,512mb ram)nokia 710(包括呢一刻),反應上唔慢,冇咩LAG的feeling,wp8同ios更加唔洗講
A5 e+面對 d 4核仍然有心有力,可想知優化有幾重要,你優得好,w ...
而個係一流.
我禁過咁多電話. WP 機流暢禁係一絕.

只係問題係. 佢D格仔真係唔靚, 又小APP, 令好多人卻步

再加埋DESKTOP個WIN8, 絕對吐血

引用:
原帖由 zaha 於 2013-1-30 02:29 發表

而個係一流.
我禁過咁多電話. WP 機流暢禁係一絕.

只係問題係. 佢D格仔真係唔靚, 又小APP, 令好多人卻步

再加埋DESKTOP個WIN8, 絕對吐血 ...
老實講
我好憎佢個偽簡潔STYLE
初初係WP7 淨係見到格仔都算
用上手發現WHATSAPP WECHAT個風格又係黑白
跟住電話簿 MSG D ICON呀 又係黑白
到APPS 哥版又成大埋字 個圖得丁屎咁大粒
總之我感覺就係黑同白 真係拎人地部機碌得越多就越對個系統反感

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013/1/30 00:52 發表

nokia 拎住部820
到底有咩賣點
雙核? 1gb ram?
大mon?
同同價錢比 佢個賣點就只有nokia 做工同埋wp8 :o)
Android 機用到 Quad Core 又2GB RAM
一樣 LAG 一樣唔夠 RAM
OS 優化奇劣問題 根本善用唔到
比你 Shamesung 出埋 4+4 Fake 8Core Faildozer 2.0 @ ARM 都無Q 用啦
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 ccw 於 2013-1-30 01:24 發表

840x480.....620一樣resolution之餘個mon算幾靚,好多望過我部機的人都咁講
我上星期出MK時,睇過部620,個MON靚到真係覺得係靚絕同價位D機

不過820有1G RAM

引用:
原帖由 dom 於 2013-1-31 01:55 發表

Android 機用到 Quad Core 又2GB RAM
一樣 LAG 一樣唔夠 RAM
OS 優化奇劣問題 根本善用唔到
比你 Shamesung 出埋 4+4 Fake 8Core Faildozer 2.0 @ ARM 都無Q 用啦
而家我覺得係NOTE2 有某D功能攪到食好多資源先要咁高要求.
由其係D GOOGLE 反對之下都開發的功能

引用:
原帖由 符碌 於 2013-1-31 02:03 發表

我上星期出MK時,睇過部620,個MON靚到真係覺得係靚絕同價位D機

不過820有1G RAM
又等720?
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-31 05:04 發表

又等720?
中間有冇機都成問題,最近820先平左5舊。

引用:
原帖由 Henry 於 2013-1-31 05:04 發表

又等720?
等唔到就620算了