[智能電話] 泡菜Shamesung NOTE 2 問題

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-24 17:47 發表

呢樣... 我買個 flip cover 再 zip 張八達通落去都得
同埋我唔清楚實際上佢會點運作
有啲新聞就話加喺張 SIM Card 到,咁仲要 NFC 嚟做乜? ...
張sim點都要換

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-24 17:47 發表

呢樣... 我買個 flip cover 再 zip 張八達通落去都得
有啲新聞就話加喺張 SIM Card 到,咁仲要 NFC 嚟做乜? ...
你"攝"張八達通落去,但點同手機溝通呢?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2013-3-24 18:00 發表

你"攝"張八達通落去,但點同手機溝通呢?
點解張八達通要同手機溝通?
:)

其實講來講去都係大MON , NFC 同4G 咁咯~

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-24 18:15 發表

打死都要機卡分離~

唔見左部電話分分鍾唔見多幾百~

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-24 18:15 發表

借NFC射出去(我估)

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-3-24 18:21 發表
其實講來講去都係大MON , NFC 同4G 咁咯~
大 MON => I don't care, 用緊 3.2",即使升去 4" 已經夠晒
4G => 仲用緊 2G SIM
NFC => 食之無味,棄之可惜...

如果我買小米,應該會係比呢幅圖吸引到
http://cn.antutu.com/static/atta ... phone-in-global.jpg

引用:

可以隨時查交易紀錄、餘額………

齋有八達通功能唔夠,點都要有埋NFC,先可以響手機顯示餘額等資料。
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 hamu278 於 2013-3-24 18:27 發表

大 MON => I don't care, 用緊 3.2",即使升去 4" 已經夠晒
4G => 仲用緊 2G SIM
NFC => 食之無味,棄之可惜...

如果我買小米,應該會係比呢幅圖吸引到
http://cn.antutu.com/static/attachment/arti ...
O的人話唔係用來跑分嘛~

引用:
原帖由 poonyc 於 2013-3-24 19:50 發表

O的人話唔係用來跑分嘛~
買部手機,自我感覺良好係好重要架

引用:
原帖由 lorym 於 2013-3-24 10:45 發表

咁即係受唔受理?
佢所講既煩.......係指職員要做多 D 野所以煩定連個用家都好煩?
受, 不過分分鐘又要拎盒又單又乜咁.

整次機都要拎咁多野上去 好似NOKIA咁邊洗
引用:
原帖由 dom 於 2013-3-24 10:30 發表

我會信  zaha
唔好信我

引用:

要經NFC 去SEND DATA .

深圳 地下鐵個D 膠CON 仔都係好似八達通咁行到NFC (我用部galaxy NEXUS 仲可以寫到DATA落去 )

之前好似講到IPHONE 加舊野行NFC都可以做得到

引用:
原帖由 zaha 於 25-3-2013 12:39 AM 發表

受, 不過分分鐘又要拎盒又單又乜咁.

整次機都要拎咁多野上去 好似NOKIA咁邊洗

唔好信我
過年前一個月我 D 同事去鴨記買轆 2 LTE 都係四千九百幾喎,
咁到時拎晒所有野上去都抵返啦。