[智能電話] 點解有人話高通cpu 手機聽歌差d ?

點解有人話高通cpu 手機聽歌差d ?

Audio part 問題?

Nv ti *** 好d ?

手機播歌player 用佢的equalier 都唔得??

係...
http://www.soomal.com/doc/20100002164.htm

因為大家都係用qualcomm果套amp+dac
所以大部份qualcomm 機d 聲都差唔多 除左步步高果部

同埋s4打後好似無左src 問題

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-6-29 17:55 發表
係...
http://www.soomal.com/doc/20100002164.htm

因為大家都係用qualcomm果套amp+dac
所以大部份qualcomm 機d 聲都差唔多 除左步步高果部

同埋s4打後好似無左src 問題 ...
Ti nv 一樣用高通dac?

高通有冇話fix 問題?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-6-29 18:17 發表

應該係話ti omap 3系個供電做得
而moto 用果隻opamp ok 所以聲好得
而nv就得t2 某d機ok

QAlcomm就應該s4 fix 番個問題
但無公開講

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2013-6-29 18:17 發表

Qualcomm係intergrated DAC其他唔係

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-6-30 18:02 發表

應該係話ti omap 3系個供電做得
而moto 用果隻opamp ok 所以聲好得
而nv就得t2 某d機ok

QAlcomm就應該s4 fix 番個問題
但無公開講
所以我仲拎部 milestone 推 Se215se 同 IE80

引用:
原帖由 XT 於 2013-7-3 23:29 發表
所以我仲拎部 milestone 推 Se215se 同 IE80
堅ie80?

我有部ipc