[硬件] [AMD Fanz] A10-5700 config with Jonsbo U1 ITX Case

引用:
原帖由 Puff 於 2013-7-20 00:35 發表

我依家無數據,因為 windows 裡面 report 個溫度完全失常。
但 PC-Q02 連抽出都無,老實講最多跑 kabini。最穩陣 temash + fan,有既話。
A10-5700我要tune得好辛苦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-7-20 00:40 發表

A10-5700我要tune得好辛苦
7 度呀 我非常確信我係香港

87 度摸頂。當然 full load 得未夠耐。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Puff 於 2013-7-20 01:08 發表
87 度摸頂。當然 full load 得未夠耐。
Asrock個溫度高得滯

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-7-20 01:15 發表

Asrock個溫度高得滯
Core temperature 唔係 CPU 自己 report 架咩?

引用:
原帖由 Puff 於 2013-7-20 01:17 發表

Core temperature 唔係 CPU 自己 report 架咩?
唔係, external sensor

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-7-20 01:18 發表

唔係, external sensor
AMD Overdrive report idle 5 度

Jonsbo U1 Conclusion

1. 我諗係 ITX 箱都建議用模組牛。不過用普通牛都唔係太大問題,SFX 牛後方仲有些少空間,可以藏晒 D 唔用既線落去。

2. 外殼做工唔錯,但細節唔太得或者我三生有幸鴻運當頭。8cm Fan 位要暴力上緊螺絲,PSU 五個螺絲位有一個上唔到。

3. USB & Front Audio Panel 同主板位置極近,連 1 cm 既 gap 位都無。所以裝果陣堆 MB I/O port 未到位果陣,一定會壓到排線。老實講我有擔心過會唔會壓到斷 Q 左。另外要溫柔地拆板既話,需要拆 PSU 先... (個人感想不代表其他機主)。

4. 雖然話只有 3.5" or 2x 2.5" 既 "mount bay" (事實上只係 spacer + bottom vent),不過 3.5" HDD + 2.5" 懸吊式 SSD 一樣無問題。係執線麻煩。

5. 由於 HDD 唔係反轉 mount 落去,所以如果用 L 型頭既 SATA cable,要留意個頭既方向... (接口向下 L,線要向上)。直頭線用得既,2.5" 未試過,3.5" 就夠位屈到既。

6. 底板螺絲口做得好高,方便藏線。不過我藏左一條風扇 cable 咁大把...。人懶,無計...

7. Slim Hero 呢類 CPU cooler 裝落去,就算吊住個 SSD 都依然有非常充裕既空間抽風。呢個就係 ultimately 我唔幫襯 SG05 既原因。

The End

睇來都唔錯wor

我月尾會出 Athlon II X4 740 + HD7730 @ SG05 ITX Open box
依家入定卡等埋月尾加粒 740
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴