[硬件] SONY HX850 最後決定

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 12:25 發表
http://www.price.com.hk/product.php?p=139565
呢隻唔好咩,跟機有4副鏡
唔係IPS ALPHA,唔洗諗

引用:
原帖由 sunyung 於 2012-7-27 12:30 發表

SONY員工我有折, 同都叫望過哂, 決定左HX750
係差買邊個組合
同時都睇中HX750 日本做
冇喇叭咪一套過要家庭影院組合囉

引用:
原帖由 ngotto 於 2012-7-27 13:06 發表

IPS Alpha. 亦都唔糸全勝
點都好過要普通IPS,o個個價位,夠買埋plasma,做乜要普通IPS

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 13:25 發表

Plasma我睇到flickr effect
閃閃下

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 13:35 發表

係,有人話係demo碟問題,但有次佢播HDJ我都見到
唔關demo問題,呢個係plasma特性,我都睇到閃閃下,但我寧願睇到閃閃下都唔想見到LCD o個種殘影,到目前為止都未有LCD滿足到我對殘影o既要求

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 13:45 發表

對眼會好累
我寧願攰d都要畫質好,同以前大牛龜相比,plasma o個種閃已經係算少

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 13:55 發表

而家唔係間間都有P記Plasma做demo
直接去Pana shop睇

引用:
原帖由 lctang 於 2012-7-27 13:56 發表

有都專登整到部機好差
去pana shop睇不知靚LCD幾多

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 13:57 發表

都係會閃,咁先驚
我知,但點都已經舒服過CRT o個種閃咁少

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 14:05 發表
最衰香港P記無入DT50,佢隻WT50靚到哇哇聲,但貴到哇哇聲...
我唔要求咁高,只要有部U30H比我都夠,可惜冇位放

引用:
原帖由 rickywk 於 2012-7-27 14:08 發表
呀,講返Sony...
我個friend話"你買電視我可以介紹o的friend俾你,因為Sony安裝有o的係搵出面人裝,至於S.O.N.Y. 電視o既話...UmmUmm..."
講差,sony有乜野冇比人話過差丫,相機o個d spec勁過d大廠都比人話差啦
三星o個d,有乜野係好丫,連技術都係吹水吹出黎,根本三星做唔到o個d技術,d人又真係信佢做到

不過講耐用,用料靚呢d就真係未必輪到sony,事關toshiba panasonic呢d就真係用料靚d,之前見過d維修師傅都咁講,但用料靚還靚,tune得好又係另一回事