[硬件] Athlon II X4 or i3 沙橋雙春?

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/2 16:30 發表
我知 List B 塊板係 M.ATX 得 2 條 RAM 槽,但由於 budget 所限所以可以暫時唔考慮呢個因素

點解 A 記config 唔直接用 880G / 890GX
加張 HD4350 有點......多餘既感覺
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/2 19:54 發表
我想問 i3 SB 喺 Video Encoding 方面比較好,定係 Athlon II X4??
有 QuickSync S咁既話Intel win
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/3 08:39 發表

因為係現有物資,唔想放喺到唔用
如果你唔加得多卡的話
轉用 880G 會平d
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/4/4 18:22 發表

- 果三塊 (ASRock, Intel, MSI) 既 SATA 好似得 3.0Gb/s … 用 SATA3 有其他優勢??
- MB 方面,Intel 果塊得 VGA output ...
http://www.intel.com/products/de ... DH61WW-overview.htm
我原 ...
如果你想比塊板 , 比 BIOS 玩自己既話你用 MSI 啦
我寧願用 ASRock / Biostar 都唔會用 MSI , 話知佢"軍規" (台灣軍規有幾好, 笑料黎架, 佢d ATI 卡,
我係冗屋講過見過 好Q 多 HD57XX / HD48XX 都係壞 MSI )

我已經Blacklist MSI Mainboard
Display 就 Blacklist MSI ATI 部份model 卡

天然系長髮眼鏡娘 最高