[硬件] 求砌機config ,$5000 左右, intel (有初步 config, 求意見)

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-27 12:25 發表

你係放係台上面用?
台底..

引用:
原帖由 紙羊 於 2012-7-27 12:27 發表

我係一手,點會係三手貨呢
不過粒i7 920同埋塊板已經用唔著了, 上星期換左apu爽度大增了

4780x2同ram可以留住既...
我見KCWK講呢套野似曾相識, 我以為係佢賣畀你

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-7-27 12:43 發表

禁就有高度限制.

我係電腦台, 我下午去睇case, 都可度過先考決定...
唸住點砌?

漢科EMAIL覆左我話冇代理Q 系列主機板

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-28 17:27 發表

代訂可唔可以?
代訂之後保養通常會點架?

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-28 17:39 發表

我之前就訂板的事問候過佢地…………
佢本身冇carry的型號通常都唔會單獨幫你,除非你要到五至十塊………
睇見咁既"點線" 都知道代理反應唔多好..
我有再問可唔可以代訂, 佢未覆,
聯強到而家都未覆

有冇得直接搵ASUS 訂呢?

引用:
原帖由 XT 於 2012-7-28 18:20 發表

N年對面咪試搞有人搞團購冷媽12CM LED FAN既
果陣有人直接mail冷媽 , 佢都係叫人搵漢科傾
頂~ 漢科叫我自己聯絡華碩

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-28 19:48 發表

我都唔知點聯絡ASUS......上佢官方forum問過冇人理,佢官網又唔似有e-mail可以contact.......
搵香港華碩?未彈返你去漢科lor.

係香港想玩DIY serve/workstation? 真係登天都冇咁麻煩。

PS, 你個case其實唔洗特登買Q7 ...
華碩覆左我, 問我要幾多塊

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-28 19:42 發表

我當年就exactly係咁…………彈來彈去,彈到我
重有幾條路:
1. 上淘寶碰運氣
2. 去Linke問下(深之都二樓,我上年托佢地訂板等左兩個月,最後佢地運左隻吉返來)
3. 有外國朋友叫佢地幫手買完再寄,或者搵鋪頭代購… ...
1. Result found = 0
2-3 都好煩..

引用:
原帖由 符碌 於 2012-7-29 15:13 發表

又有人同我講話i3效能仲好過FX 8核o個d,衣家搞到我都唔知買乜好了,i3/651k

話說asrock d intel底板有埋除濕器咁強大o既,反而amd底板冇
除濕器只不過係用少D電著住部機保住D電
雖然我唔知係乜人同你講Intel好過AMD, 不過我相信呢度既用家絕對夠中肯

http://www.hknotebook.com/hkust2 ... op&brand=lenovo

廠機Q77都係5000幾. 不過唔知可唔可以加RAM
自己砌除左係可以擺埋個幾隻harddisk 都未唸到乜好處,

原來冇左DVI.. 即係又要自己砌番.

致親愛的客戶,

多謝閣下對華碩產品的支持。

關於Asus P8Q77-M這片主機板,香港不會作銷售,亦無法預訂。

再次感謝閣下的支持

華碩皇家俱樂部
RCHT-KL

Oh no !!

引用:
原帖由 ccw 於 2012-7-30 14:59 發表

當時我係用電話問,我小佢都冇用………
你都係諗下其它chips,Q77不值得你額外花咁多心力……
問埋Intel就算,雖則有些少毛病