[電子電玩] [OpenTTD/Locomotion] 無聊下玩左成日 OpenTTD

谷產量呢樣
問 真飛鳥同 QC
Locomotion 應該同 OpenTTD 無咩分別
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

見到mydrivers 話e 隻game有android版.會唔會好難玩?!?!

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-12-9 16:33 發表
見到mydrivers 話e 隻game有android版.會唔會好難玩?!?!
係 Android Market 有得 Download
但係9x9 個mon 太細了
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

4way高鐵系統
起左我差唔多8年時間.. (收地.. )
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

開左個新save玩..
起左條超正既捷運系統同2條4way 城際鐵路..
個路線圖真係複雜到呢..
同埋90幾列車.. 換到我痴線...
不過我e家已經連接哂所有城.... (每個town最少一個站)

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/3/29 11:25 發表
開左個新save玩..
不過我e家已經連接哂所有城.... (每個town最少一個站) ...
Screen Cap ?
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 leyland1989 於 2011/3/29 11:25 發表
開左個新save玩..
不過我e家已經連接哂所有城.... (每個town最少一個站) ...
Screencap
天然系長髮眼鏡娘 最高

好似simcity

但好過simcity?

收費軟件?:shakehand

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011/8/2 13:20 發表
好似simcity

但好過simcity?

收費軟件?:shakehand
唔同 SimCity 的
係起運輸系統的
唔駛錢
你 Google OpenTTD 就有link 免費 DL
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-8-2 16:19 發表

唔同 SimCity 的
係起運輸系統的
唔駛錢
你 Google OpenTTD 就有link 免費 DL
難唔難玩?

似個個咩建遊樂場個的game?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-2 17:22 發表
難唔難玩?
似個個咩建遊樂場個的game?
Transport Tycoon (OpenTTD的參考原作) 同 RollerCoaster Tycoon 都係Chris Sawyer設計的...

呢隻game主要玩運貨

究竟有冇人想開場玩姐..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-2 17:34 發表

Transport Tycoon (OpenTTD的參考原作) 同 RollerCoaster Tycoon 都係Chris Sawyer設計的...

呢隻game主要玩運貨
點裝MSX?

唔係裝係DOC\OPENTDD\ 入面咩?

SFX 同GFX都得.

但係MSX就唔得..

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2011-8-2 21:20 發表

點裝MSX?

唔係裝係DOC\OPENTDD\ 入面咩?

SFX 同GFX都得.

但係MSX就唔得..
要放入GM入面

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-8-3 01:39 發表

要放入GM入面
oh, 原來網上UPDATE 都會幫我下載+裝PLUGIN

不過玩個時就冇MUSIC. 雖然選左MSX

而家學玩....見到好多BUILDING...