[軟件] 求救..OUTLOOK

求救..OUTLOOK

要IMPORT EMAIL 由WIN MAIL 同OUTLOOKEXPRESS 入OUTLOOK2010

大部份的FOLDER 同EMAIM 都入到2010.

但係有D機, 的INBOX FOLDER內面..

有D EMAIL , 例如1/2年(包括未開工野) 的EMAIL都冇入到2010 的INBOX....舊的就有.

黠做好?

做個時我冇開OUTLOOKEXPRESS/ WIN MAIL.

試左IMPORT幾次都係禁

唔太明

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-11 20:14 發表
唔太明
例如outlook express/ Windows mail 有以下Folder
Inbox---Email A(今日), B (昨天), C(上個月), D(2年前)
QQQ---Email Z (上年), Y (半年前)

我用Outlook 2010 Import 功能.

大部份的FOLDER同EMAIL都入到2010內.

例如QQQ

但係有D 機的Inbox, 只會顯示部份的的EMAIL, 例如C, D
最近個D EMAIL就冇顯示....唔知點解..

我係manual export左先

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-11 21:01 發表
我係manual export左先
EX左了

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-12-11 21:09 發表

EX左了
咁我唔知了

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-11 21:32 發表

咁我唔知了
有D 機FULL IMPORT到禁先吹佢唔漲

我開始找到COMMON 問題.....出現問題的佢地D INBOX Email 多到鬼禁....起碼OVER 4-500封...

明天打去MS 問下點解決.......

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2010-12-12 19:12 發表
我開始找到COMMON 問題.....出現問題的佢地D INBOX Email 多到鬼禁....起碼OVER 4-500封...

明天打去MS 問下點解決.......

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 19:49 發表

整左幾部機得出的暫時結論....

回復 #9 qcmadness 的帖子

如果個帶有簡體inbox name or other 簡體信

小心啦 因為outlook express 個編碼有問題

引用:
原帖由 hungjoyee 於 2010-12-14 21:46 發表
如果個帶有簡體inbox name or other 簡體信

小心啦 因為outlook express 個編碼有問題
禁衰?!?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2010-12-12 19:49 發表

問左MS.

佢好似唔明我講咩禁, 又教我點樣匯入OE的野...