[硬件] 求救砌機list

引用:
原帖由 bebird 於 2012-5-21 18:45 發表

Intel Celeron G530 (2.4G, 2M Cache, LGA 1155, with HD Graphics) CPU BOX 盒裝        HK$ 349
Sapphire藍寶石 HD6670 w/HDMI+Dvi+VGA PCI-E 1G DDR3 顯示卡        HK$ 530

VS

AMD 4xCores A8-3870(K) 3000MHz APU Processo ...
G530同3850差2 thread wor

引用:
原帖由 qcmadness 於 21/5/2012 18:48 發表

G530同3850差2 thread wor
yes, but key point is "玩d3" ma!

引用:
原帖由 bebird 於 2012-5-21 18:51 發表

yes, but key point is "玩d3" ma!
心目中CPU勁少少

引用:
原帖由 qcmadness 於 21/5/2012 18:55 發表

心目中CPU勁少少
for 1.5k gaming part, definitely apu la!

如果APU出A10應該一定會用APU,宜家就等星期六去佢屋企睇下部機死咩先決定........

引用:
原帖由 terryho666 於 21/5/2012 21:41 發表
如果APU出A10應該一定會用APU,宜家就等星期六去佢屋企睇下部機死咩先決定........
8月起才有機會有。

i3-2150 都幾好

引用:
原帖由 lctang 於 2012-5-21 22:29 發表
i3-2150 都幾好
用來打D3差一截

引用:
原帖由 terryho666 於 2012-5-21 16:10 發表
APU我見dom玩1440*900有4x-5x fps

今晚返去試下自己部機玩有幾多先
gtx460 1440*900全開act 1 有5x-6x fps

問清楚佢做咩多

果次問開個fd 打diablo3
諗住用apu la
點知原來佢又打sc2
咁轉番
點知出機果陣先講其實sc2都唔係成日打....
咁買amd 平d算

今日搞埋手尾果陣 佢又講原來成日轉片
真係

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2012-5-21 23:23 發表
問清楚佢做咩多

果次問開個fd 打diablo3
諗住用apu la
點知原來佢又打sc2
咁轉番
點知出機果陣先講其實sc2都唔係成日打....
咁買amd 平d算

今日搞埋手尾果陣 佢又講原來成日轉片
真係 ...
轉片用i3未必有優勢

http://www.anandtech.com/bench/P ... 8.29.40.41.42.53.54

引用:
原帖由 terryho666 於 2012/5/21 17:02 發表
唔知APU A10-5800K幾時出?
Desktop Trinity 呢粒要 8月
不過 Computex 2012 就會有機會見到係咩料了
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 terryho666 於 2012/5/21 17:20 發表
其實APU個組合唔錯,之前用245+ONBOARD DISPLAY應該都算有大進步

不過其實都未知部機死D乜,我女朋友剩係講不停REBOOT,連WINDOW都入唔到........
Check RAM
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lctang 於 2012/5/21 18:24 發表
轉食
包你上癮
Core i7-3770K 既內顯 連粒 A6 都打唔贏 @ D3
真係廢
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bebird 於 2012/5/21 18:51 發表

Sorry
Celeron SUCK ball for gaming
For your case

Athlon II X4 651K + HD6850 > A8-3870 >  Celeron G530 + HD6670
天然系長髮眼鏡娘 最高