[業界消息] 下代atom.. silvermont終於有少少資料..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 02:26 發表
Oh WTF?!

http://detail.tmall.com/item.htm ... &id=21319748140

RMB$999 Tegra 3
OLD NEWS

1499 10" t3 tab here

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-5-8 02:46 發表

OLD NEWS

1499 10" t3 tab here
Atom會唔會咁平賣, 係一個問題

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 02:47 發表

Atom會唔會咁平賣, 係一個問題
咁平嘅
真係唔好買
個touch panel 好垃圾
mon垃圾都接受到
touch chips

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-5-8 02:50 發表

咁平嘅
真係唔好買
mon垃圾都接受到
touch chips
我指的係, Atom會唔會賣到同T3 / T4差唔多價先

差太遠, d OEM廠寧願用T3/T4 (連Microsoft都係)

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 02:53 發表

我指的係, Atom會唔會賣到同T3 / T4差唔多價先

差太遠, d OEM廠寧願用T3/T4 (連Microsoft都係)
條性格
你諗下好囉

手機版atom 2代有幾多部手機左?
xolo 2部
lenovo 1部
moto 1部

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 02:25 發表

咁呢個係WinRT問題
大陸賣T3 tablet平你W8一半

點解咁平? 因為T3唔好賣lor
係咪都係RT先?

唔同OS同硬件無得比.
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-5-8 02:50 發表

咁平嘅
真係唔好買
mon垃圾都接受到
touch chips
TN Mon,你用埋我果份.

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-8 03:43 發表

TN Mon,你用埋我果份.
呢個問題唔夠touch問題大
睇pdf 咪又係咁嘅死樣:o)

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2013-5-8 03:49 發表

呢個問題唔夠touch問題大
睇pdf 咪又係咁嘅死樣:o)
唔可以直睇就唔使Pad啦.

Android本身天生Touch已經麻麻地,加埋廢Touch chip會......

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-8 03:55 發表

唔可以直睇就唔使Pad啦.

Android本身天生Touch已經麻麻地,加埋廢Touch chip會......
我部ms3 係有delay 但唔係唔準
部f180k 超順喇

部a210 delay+唔準
同樣係adobe reader 上面手畫嘢會好明顯.....

同埋打斜睇會發黃

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-8 03:42 發表

係咪都係RT先?

唔同OS同硬件無得比.
但係如果差唔多價, 就會有差唔多價的山寨Atom機

肯定2粒chip price range唔同先

引用:
原帖由 Henry 於 2013-5-8 02:17 發表

睇來Intel都開始睇到ARM既威脅.

與其兩個Core分Cache倒不如一個大少少既Core行3X效能反而有著數.
始終Tegra同S4都唔係好蝦,效能同省電唔比而家Atom差.
以而家既Atom未必贏到S800/Exynos 5. ...
arm一向有威脅..只係intel失預算..當年佢買xscale返黎..
又賣返出去..都以為atom可以win到arm..但事實輸晒..MID concept完全推唔到
依家atom效能計其實win左架啦..

引用:
原帖由 qcmadness 於 2013-5-8 01:47 發表

成敗要睇手機
手機廠用佢就應該3年內難同arm鬥..
但win8夾返atom做平價tablet..應該會ok..intel都話過199usd既atom tablet將出現..會搭android..
至於搭win8唔係唔得..但價錢佢都講到明睇microsoft..將個波交俾佢.. XDD

引用:
原帖由 siuba 於 2013-5-8 07:22 發表

但win8夾返atom做平價tablet..應該會ok..intel都話過199usd既atom tablet將出現..會搭android..
至於搭win8唔係唔得..但價錢佢都講到明睇microsoft..將個波交俾佢.. XDD ...
以Atom的訂價,根本無可能US$199

引用:
原帖由 siuba 於 8/5/2013 07:22 發表

至於搭win8唔係唔得..但價錢佢都講到明睇microsoft..將個波交俾佢.. XDD ...
Need to include big battery