[硬件] 而家的Dell U2312HM/U2412M 重有冇PWM flicker?

引用:
原帖由 ccw 於 21-8-2013 09:11 AM 發表

老人家唔覺,未得囉
你睇得出?

果然係青春無限好!

引用:
原帖由 刺青 於 21-8-2013 09:19 AM 發表

舊時隻 2209WA 多左條線
臨過保去call Dell 換左隻 U2311H

但隻Mon 既出廠時間係2011年

咁到年尾要諗諗佢先。

我年尾前都要換一次 mon
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 21-8-2013 09:53 AM 發表
我年尾前都要換一次 mon
乜型號?
又係五年保?

今日同Canada的sales confirm左新個隻S2340L冇PWM flicker,趁做promote入左隻。
其實我睇返Dell好似逐步改緊的mon,就算舊model新個batch都好似冇PWM.

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-21 09:40 發表

你睇得出?

果然係青春無限好!
http://www.flatpanelshd.com/focu ... l&id=1362457985
唔關睇唔睇得出事,係真係會影響到的,正如舊時CRT 60Hz --> 70Hz個下,真係人都精神左。

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-21 10:17 發表

乜型號?
又係五年保?
U2711, 年尾到期

引用:
原帖由 pk1667 於 21-8-2013 10:27 AM 發表

U2711, 年尾到期
即係三年保?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-21 10:34 發表

即係三年保?
5年保 (之前係 U2709)

引用:
原帖由 ccw 於 21/8/2013 10:19 發表

http://www.flatpanelshd.com/focu ... l&id=1362457985
唔關睇唔睇得出事,係真係會影響到的,正如舊時CRT 60Hz --> 70Hz個下,真係人都精神左。
for CRT, i used 85Hz

引用:
原帖由 bebird 於 2013-8-21 11:13 發表

for CRT, i used 85Hz
其實我好想買144Hz的mon,可惜只有TN panel....
希望遲下VA panel可以做到120Hz+large view angle,咁就perfect

引用:
原帖由 pk1667 於 21-8-2013 10:45 AM 發表

5年保 (之前係 U2709)
咁即係同一個芒換第二次?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-21 11:44 發表

咁即係同一個芒換第二次?
唔止囉, 我都唔記得換o左幾多次囉 (尤其係 u2711 換得最多)

引用:
原帖由 pk1667 於 21-8-2013 11:46 AM 發表

唔止囉, 我都唔記得換o左幾多次囉 (尤其係 u2711 換得最多)

咁唔掂?

引用:
原帖由 lorym 於 2013-8-21 11:57 發表

咁唔掂?
因我經常打直擺 + 係佢著緊果陣仲搞搞陣, 所以成日整到佢自動 LOCK 果 D 鍵, 唔可以俾我改 INPUT & SETTING