[硬件] [頂唔順內置display啦]

引用:
原帖由 qcmadness 於 2012-10-25 19:51 發表

咩bench都唔知, 你講乜都得啦
應該係PassMark

引用:
原帖由 lctang 於 2012/10/25 16:11 發表

你唔食煙者

你要 AMD 咪換 failboze
播 RMVB 駛鬼一定要
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 bluesky 於 2012/10/25 16:35 發表

但我想睇1080p bluray 喎... 6670夠用架啦? 咁有冇推介?
夠!
如果怕 AMD/ATI Driver 既話
GT520(GT610) 到 GT640 都可以
唔駛花 $1K 就做到夠晒有突

GT520/GT640 睇 4K Video 都夠
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 lctang 於 2012/10/25 18:19 發表
你用 900e/905e/910e 過未架?
食煙食到上晒腦
RMVB 播唔播到 同跑分有乜春關係?
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 62561 於 2012/10/25 20:07 發表

應該係PassMark
今時今日重鬥跑分
講用途 樓主買張入門 GT520(GT610) / HD6450 就得
1080p 既話 HD6670 / GT640 100% 肯定應付到
根本唔需要晒無謂錢 換部 Celeron G540 H61/B75

Celeron ? 開多幾個 apps 行住 Windows Update 比你用 SSD 都 CPU 100%
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-25 21:00 發表

夠!

NV比多D力打AMD啦

引用:
原帖由 符碌 於 2012-10-25 21:11 發表

NV比多D力打AMD啦
NVIDIA目標主業係Tegra

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-25 16:05 發表

Onboard have Sideport memory?
disable Sideport,  use UMA only + use 11.9/12.3 ATI driver
關O左.... 一開FIREFOX 後速度變慢....

不過本身播1080P FLV 都怠覺DROP FRAME

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-25 21:00 發表

夠!

懶.... 唔想又要換DRIVERS...

但..我仲用緊DB-15 VGA 咋喎... 好似D 咭冇晒插頭

引用:
原帖由 bluesky 於 2012/10/25 22:38 發表

懶.... 唔想又要換DRIVERS...

但..我仲用緊DB-15 VGA 咋喎... 好似D 咭冇晒插頭
可以用轉頭
HD6670/GT640 多數都重有 D-Sub 的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bluesky 於 2012/10/25 22:37 發表

關左 Firefox 個 GPU 加速, 加完重慢, 重要撞 Flash 個硬解
Firefox 低能的
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 bluesky 於 2012/10/25 22:37 發表

播 1080p FLV drop frame?
785G 其實唔係全硬解
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-25 22:40 發表

關左 Firefox 個 GPU 加速, 加完重慢, 重要撞 Flash 個硬解
Firefox 低能的
點OFF?

其實想UPDGRADE 到可以玩SIMCITY5

找到了

引用:
原帖由 dom 於 2012-10-25 22:41 發表

播 1080p FLV drop frame?
785G 其實唔係全硬解
係呀....
見到一格格咁行...當然係快既一格格...

而家最平AM3/AM3+板幾錢?