[硬件] Intel 趕絕 AMD 了 = =

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-6 02:45 發表
係張ROG呃錢遮,又係Intel錯囉,俾華碩出塊咁貴既板.
試下兩塊板一樣價,睇下邊Set賣得多?
要低功耗之餘又要高效能,同樣適用於大機架. ...
邊set賣得多等於勁?

Atom夠渣過Bobcat啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-6 04:23 發表

邊set賣得多等於勁?

Atom夠渣過Bobcat啦
我無講邊個勁,只係話賣得多.

兩者應該差唔多,只不過有人話AMD all good所以出來講兩句遮.

在商言商,邊個賣得多,自然賺得多.(係間公司勁,唔係粒U勁 )
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-6 04:33 發表
我無講邊個勁,只係話賣得多.
兩者應該差唔多,只不過有人話AMD all good所以出來講兩句遮.
在商言商,邊個賣得多,自然賺得多.(係間公司勁,唔係粒U勁 ) ...
所以NVIDIA賣垃圾都有人讚好

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-6 04:34 發表

所以NVIDIA賣垃圾都有人讚好
咁2600K係咪好垃圾先?
(NV近年來D野真係好垃圾,除左550Ti打上)

引用:
原帖由 Henry 於 2011-9-6 04:38 發表

咁2600K係咪好垃圾先?
(NV近年來D野真係好垃圾,除左550Ti打上)
無話過, Celeron就

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-9-6 04:40 發表

無話過, Celeron就
G530,可能買粒收藏.
又或者G440,令我想起當年Celeron 420.

celeron單春我覺得係比NAS?

Intel, Celeron, G530, 2.4GHz, 2 Cores, HD Graphics 850-1K MHz, 2MB cache, 65W, 32nm, LGA1155, BX80623G440 $449
        Intel, Pentium, G620, 2.6GHz, 2 Cores HD2000, 3MB cache, 65W, 32nm, LGA1155, BX80623G620         $539

centralfield 價, 小1MB Cache 平$90
Hi~

引用:
原帖由 isar 於 2011-9-6 07:54 發表
celeron單春我覺得係比NAS?
點解唔用atom / e-350?

慳電點都係呢2粒好好多

引用:
原帖由 Henry 於 2011/9/6 02:45 發表

係張ROG呃錢遮,又係Intel錯囉,俾華碩出塊咁貴既板.

試下兩塊板一樣價,睇下邊Set賣得多?

要低功耗之餘又要高效能,同樣適用於大機架. ...
AMD 個塊抵玩得多
Intel ? 佢明知玩得 都唔介意釣到貴貴
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 Henry 於 2011/9/6 04:44 發表

G530,可能買粒收藏.
又或者G440,令我想起當年Celeron 420.
Celeron 420 有得超下
Sandy Bridge Celeron ......Blackbird 話無左 Celeron 當年既 "招牌"
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴