[電子電玩] [唔駛求救 - 已借]突然要新notebook sosad

翻新Macbook Air

引用:
原帖由 ukiya 於 2015-8-20 11:51 發表

即係最少都surface pro
btw - 如果買左的話會放左部ipad mini 2

P.S. 睇左官網, i5得返128GB,4GB RAM T_T
http://www.microsoftstore.com.hk/product/surfacepro3/MQ2-00008
冇i7 256G咩?

你帶左手指去load你D文件同相玩驗眼拿?

引用:
原帖由 tamalemon 於 2015-8-20 14:11 發表

冇i7 256G咩?

你帶左手指去load你D文件同相玩驗眼拿?
官網冇

我日日返工都好似驗眼一樣

引用:
原帖由 ukiya 於 2015-8-20 14:25 發表

官網冇

我日日返工都好似驗眼一樣
你試真D喎, 家下D芒反光到傻

公司比D乜你用都好, 始終吾係自己錢, productivity下跌公司又係返度。

自僱既工具自己錢, 又影響效率要自己食, 壞埋上下眼仲要自己倍。

引用:
原帖由 tamalemon 於 2015-8-20 14:31 發表

你試真D喎, 家下D芒反光到傻
公司比D乜你用都好, 始終吾係自己錢, productivity下跌公司又係返度。
自僱既工具自己錢, 又影響效率要自己食, 壞埋上下眼仲要自己倍。 ...
我應該會試真D先決定

最後決定mba + ram + office

引用:
原帖由 bebird 於 2015/8/20 10:42 發表
ThinkPad E450 OK?
http://www.price.com.hk/product.php?p=185423
拿著好重喎
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 qcmadness 於 2015/8/23 17:06 發表
最後決定mba + ram + office
Mac ?!
會唔 Mac <-> PC Office 會有兼容問題...
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2015-8-23 18:16 發表

Mac ?!
會唔 Mac  PC Office 會有兼容問題...
唔會做有關排版嘢,所以應該OK

引用:
原帖由 dom 於 23/8/2015 18:15 發表

拿著好重喎
14" 1.81kg, can't say heavy la!

引用:
原帖由 ukiya 於 25/8/2015 00:21 發表

唔會做有關排版嘢,所以應該OK
MBA勁D?

引用:
原帖由 bebird 於 2015-8-25 10:06 發表

MBA勁D?
勁就唔係勁D,但係我的nature就應該OK
最後揀都係揀OS+mon+重量
我部MBA都加左錢換8GB RAM
P.S. 識人做APPLE所以有折

引用:
原帖由 ukiya 於 25/8/2015 10:22 發表

勁就唔係勁D,但係我的nature就應該OK
最後揀都係揀OS+mon+重量
我部MBA都加左錢換8GB RAM
P.S. 識人做APPLE所以有折
OS... no comments
Mon... good, but resolution is just 1440*900 , pity that it's not full hd
Weight...