[相機攝影] 有無人試過部相機影相影到OVER HEAT...

有無人試過部相機影相影到OVER HEAT...

話說今朝一早去左行山賞花...
正路就唔過30度..而且重有D毛毛雨...
影影下相..發現部機有D燙手..過多陣就出埋警告話過熱(更燙手)
怕燒壞機..索性唔用兼拆埋舊電(原廠...拎出黎果陣同暖手蛋有得揮)
得過左5MIN換另一舊電入去就無過熱警告
講真第一次影相影到OVER HEAT...唔知係舊電問題定天氣

部機乜野 model ??

唔奇,
好多時DC/DSLR 狂影,又或者個mon長著的情況下,
舊電都會熱的………

熱姐, 但唔會熱到辣手架嘛
會唔會係舊電出事

你部 Ricoh快D賣鬼左佢啦

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-6-26 15:00:
部機乜野 model ??

唔奇,
好多時DC/DSLR 狂影,又或者個mon長著的情況下,
舊電都會熱的………
OLYMPUS PEN-1
之前都狂影,又或者個mon長著...但無奶野WOR...

引用:
Originally posted by Lily at 2010-6-26 15:08:

跟機原裝電?
如果仲有保養的話,拎去維修中心投訴喇!!

引用:
Originally posted by Lily at 2010-6-26 15:08:

又有新野玩

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-6-26 15:10:

跟機原裝電?
如果仲有保養的話,拎去維修中心投訴喇!!
係日本點拎去維修中心投訴...而且朋友送..單都無...

引用:
Originally posted by Lily at 2010-6-26 15:13:

係日本點拎去維修中心投訴...而且朋友送..單都無...
咁日本都有 service centre 嘛………
不過你部機單都無,無辦法喇。

試多兩次都係咁,驚有問題就唯有唔再用粒電吧……

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-6-26 15:16:

咁日本都有 service centre 嘛………
不過你部機單都無,無辦法喇。

試多兩次都係咁,驚有問題就唯有唔再用粒電吧……
試多兩次睇下點依家睇粒電無脹無爛...希望係天氣問題
順便POST埋行山相

http://www.facebook.com/album.ph ... 70&l=98a4d4fd2f

引用:
Originally posted by Lily at 2010-6-26 15:21:

試多兩次睇下點依家睇粒電無脹無爛...希望係天氣問題
順便POST埋行山相

http://www.facebook.com/album.ph ... 70&l=98a4d4fd2f
D相幾好,只係感覺色水有D「味精」…………

妳 tune 過???

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-6-26 15:49:

D相幾好,只係感覺色水有D「味精」…………

妳 tune 過???
今日天陰...普通影好DULL..
所以全部用個特效

我部 E-P1 無呢D 問題, 你拎去check下好

http://www.olympus.co.jp/jp/cont ... amp;nickname=plazat

東京  

〒 101-0052
東京都千代田区神田小川町1-3-1 NBF小川町ビル (旧:小川町三井ビル)

■1階:ショールーム
    TEL: (03) 3292-3403

■2階:サービスステーション(パーソナル製品)
    TEL: (03) 3292-3403

■1階:ギャラリー
    TEL: (03) 3292-1934

引用:
Originally posted by lctang at 2010-6-26 17:09:
我部 E-P1 無呢D 問題, 你拎去check下好

http://www.olympus.co.jp/jp/cont ... amp;nickname=plazat

東京  

〒 101-0052
東京都千代田区神田小川町 ...
thx試多次再咁先拎去CHECK..

D 桃 7 個 300 yen..