[智能電話] [安心上路]諾基亞誓言重回高階龍頭位置 絕不採用Android平臺

引用:
Originally posted by rickywk at 2010-7-11 17:06:
擒日無聊拎部N900上手,其他唔好講,佢學Apple咁o係部機寫"Designed in Finland",但無"Made in China"
講開N900,
我發覺Nokia 始終有一班死忠…………

有次係A shop遇到個 no.1 網友,
拎部N900出黎讚到天上有地下無,吹到幾乎可以頂替NB咁!
我最深印象有一句,佢話「上EPC同用電腦無乜分別啊!」

痴膠花的,no.1 個 Discuz 7.2 用PC都嫌煩喇;
仲話用電話上!?
跟住我話,壇本身Discuz問題,加上你電話咁細畫面,點可能用得爽啊??

條友唔出聲,露出一副「你識得幾多」的眼神!

對住呢D自以為是,咁bias ?鴾H,都費事多講。

引用:
Originally posted by hamu278 at 2010-7-11 17:17:

佢又冇講錯喎
但無左後半段………… Assembled in China

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-11 17:20:

但無左後半段………… Assembled in China
消費者:「你冇講,我點知」
商人:「你唔問,點知你唔知」
商人:「你唔問,點知你唔知」
.
.
.

:)

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-11 17:19:

講開N900,
我發覺Nokia 始終有一班死忠…………

有次係A shop遇到個 no.1 網友,
拎部N900出黎讚到天上有地下無,吹到幾乎可以頂替NB咁!
我最深印象有一句,佢話「上EPC同用電腦無乜分別啊!」

痴 ...
乜N900個browser咁勁秋,頂得順Discuz 7.2個floating windows css?

Discuz 7.2 最大問題係個floating windows,硬膠EPC又唔Q disable o左佢

nokia低階電話都仲有好多人用
但呢個market比山寨同韓國機搶緊

引用:
Originally posted by rickywk at 2010-7-11 17:25:

乜N900個browser咁勁秋,頂得順Discuz 7.2個floating windows css?

Discuz 7.2 最大問題係個floating windows,硬膠EPC又唔Q disable o左佢
我又唔覺佢好順暢喎…………

P.S.
好多膠人自己買左一樣野後,果樣野就係「天下無敵」喇!

用過5800後
對S60v5怕怕了

引用:
Originally posted by rickyyue at 2010-7-11 17:39:
用過5800後
對S60v5怕怕了
5800算好少少了………

X6 先至係「終極驚嚇」!!

引用:
Originally posted by 阿峰 at 11/7/2010 17:31:
nokia低階電話都仲有好多人用
但呢個market比山寨同韓國機搶緊
都會有d難度, nokia好歹都有d名氣的

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-11 17:42:

我曾幾何時,諗過買 5530XM 架
不過見到 5800 慘況嚴重,就打消左呢個念頭喇
:)

引用:
Originally posted by siupy at 2010-7-11 11:41:
調低盈利預期、Symbian平臺被指責為石器時代的產品,諾基亞正在經歷一場前所未有的質疑和挑戰。『反擊從現在開始。』諾基亞執行副總裁Anssi Vanjoki剛剛在諾基亞官方博客上發表的一篇文章的標題顯示了諾基亞目前的 ...
再見
得n8用sy3
下部就meego
孤兒

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-11 17:42:

上左v50
幾好呀

引用:
Originally posted by cheungmanhoi at 2010-7-11 18:10:

上左v50
幾好呀
太座之前用X6(後期上左v50),而家用 i5700………

單係玩Facebook,佢話「爽左十倍」

唔好理,至少Nokia仲係香港最大既手機供應商
就算全球,未來5年都應該未死得住

好彩我已經唔追電話好耐, 所以唔關我事