[相機攝影] 有冇人幫襯過裕驊(vivaphoto)?

有冇人幫襯過裕驊(vivaphoto)?

呢間野信譽如何?
頭先唔記得左check呢間野d history
就係佢度買左支水貨鏡頭
暫時睇好似冇咩野(so far我唔識check真d支鏡只係簡單影左幾張試左對焦....)
所以有d擔心個保養會唔會已經「名存實亡」?

麻煩咁多位朋友THX

多口問:佢d水貨係咪完全冇保?
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
Originally posted by 河本鬼茂 at 2010-7-12 02:34 PM:
多口問:佢d水貨係咪完全冇保?
佢話有一年保養o羅....

咩鏡??

一陣出去買45-200.. sosad

引用:
Originally posted by leyland1989 at 2010-7-12 14:50:
一陣出去買45-200.. sosad
買天涯奶仲好

另支 14150 都唔錯

引用:
Originally posted by lctang at 2010-7-12 14:51:

買天涯奶仲好

另支 14150 都唔錯
好貴呢

引用:
Originally posted by lctang at 2010-7-12 02:48 PM:
咩鏡??
金磚三寶

呢間野睇住佢近幾年越做越大,
我舊年都幫襯佢買左支 Benro 炭纖腳架,貪佢有香港區永久保用。

不過老實講,貴價野或者相機鏡頭之類,我唔會幫襯佢囉!
始終都係去番傳統大舖穩陣D;佢好多貨?鼣f源都「古靈精怪」,
信心始終欠少少………

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-12 15:04:
我舊年都幫襯佢買左支 Benro 炭纖腳架,貪佢有香港區永久保用。

始終都係去番傳統大舖穩陣D;佢好多貨鮋貨源都「古靈精 ...
Benro 炭纖腳架  <--- 好唔好用??? 有無報告??

引用:
Originally posted by siupy at 2010-7-12 15:13:
Benro 炭纖腳架  <--- 好唔好用??? 有無報告??
一分錢一分貨,
你搵佢同Gitzo/Manfrotto 果級比實無得比,
不過千幾蚊的炭腳黎講,收貨喇………

P.S.
其實仲有D大陸炭腳更加平,就算Benro腳,鴨記賣都平過佢;
不過佢憑單有保用,貴少少都算喇!
(我同fd一齊買左兩支,佢個腳有一截扭過籠扭爆左,免費同佢整番)

[ Last edited by 小馬馬 on 2010-7-12 at 15:31 ]

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-12 03:04 PM:

始終都係去番傳統大舖穩陣D;佢好多貨鮋貨源都「古靈精 ...
THX~ 睇黎呢次都係
為左慳一千蚊買左個教訓
我係始創買, 冇發現佢原來就係深水埗賣相機個間
直到俾完錢見到個膠袋先發現

BTW 有冇d賣水貨鏡頭既白店鋪頭介紹?THX

引用:
Originally posted by rai at 2010-7-12 16:04:
THX~ 睇黎呢次都係
為左慳一千蚊買左個教訓
我係始創買, 冇發現佢原來就係深水齝甈蛨鱄荈
直到俾完錢見到個膠袋先發現

BTW 有冇d賣水貨鏡頭既白店鋪頭介 ...
唔一定最平,
但我同D fd 都寧願信幾十年老字號。

買水機水鏡,都係「天祥」同「沙龍」穩陣D………

不過話分兩頭,
有一派人覺得買水鏡無乜所謂,最緊要平!!!

相對機身易有毛病,鏡頭除左發霉、走焦要cal ,又的確好少壞?鵅K…………

引用:
Originally posted by 小馬馬 at 2010-7-12 15:24:

一分錢一分貨,
你搵佢同Gitzo/Manfrotto 果級比實無得比,
不過千幾蚊的炭腳黎講,收貨喇………

P.S.
其實仲有D大陸炭腳更加平,就算Benro腳,鴨記賣都平過佢;
不過佢憑單有保用,貴少少都算喇!
( ...
炭纖腳架其實都唔算輕
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!