鶺鴒計劃

鶺鴒計劃

乜呢度人氣咁少咖!
咁又等我出下帖先。

最近睇緊鶺鴒計劃
但我鍾意讀成鸚鵡計劃
因為聽講鶺鴒即係鸚鵡喎!       (我冇詳細查過咖)

我初初睇時先發覺現在已經係第二季,
好在都仲可以搵到第一季來睇o者。

故事都幾無聊咖,
不過勝在唔使用腦諗囉。
個故仔當然就係男人既夢想啦,
d 囡囡會自動走埋來,
而且個個身材都      

http://www.sekirei-tv.com/
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

e 度係 ACG 領域打混既人唔係好多.. 冇法啦

Sekirei 我係幾年前去人屋企過聖誕時睇過下漫畫原作, 跟住見有動畫又再睇..(估唔到咁既劇情都可以動畫化 )

我覺得這部係將個 Sekirei 計劃吹到好極端 , 最後只可以有一個人留下.. 感覺就好似睇 Rozen Maiden (ローゼンメイデン) 咁

比我既感覺,最後會係好求其或無 Ending 既作品..

如你有睇原作, 會知道個計劃既由來.. 真係幾

我冇睇開漫畫咖,
所以佢地差別有幾大我就唔知,
照依家既進度.......
我諗要多幾季先至會完。

今回第六話作畫高左好多

下話係解話篇開始.. 漫畫果邊我係這話前就停左冇睇落去

即刻走去借先。

話時話喇,
有 ATX 版未?

引用:
原帖由 lorym 於 2010-8-9 19:40 發表
即刻走去借先。

話時話喇,
有 ATX 版未?
這套我睇開 HKG .. 唔知佢係咪好肉 version 喎

引用:
原帖由 小Ray 於 2010-8-10 12:33 發表

這套我睇開 HKG .. 唔知佢係咪好肉 version 喎
我都係睇 HKG,
所以應該唔係!
可能要等佢出 DVD 先有。

另外,
我用香港谷歌搵 『鶺鴒計劃』,
第一個顯示出來既就係你個日誌喎。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-8-10 16:04 發表

我都係睇 HKG,
所以應該唔係!
可能要等佢出 DVD 先有。

另外,
我用香港谷歌搵 『鶺鴒計劃』,
第一個顯示出來既就係你個日誌喎。
只因中港台好似我咁寫動畫感想及者堅持到既人唔多..
所以blog排名先可以去到 google 前列姐

如果呢套動畫係戰鬥度加重 d 就好,
鸚鵡有 108 隻,
每隻都有佢地特別能力,
應該可以打得好好睇的,
可惜套動畫都係比較偏重於過程多過戰鬥丫。

就好似剛剛的第六話咁,
有四組戰鬥,
但都係幾招就收工!

引用:
原帖由 lorym 於 2010-8-10 21:42 發表
如果呢套動畫係戰鬥度加重 d 就好,
鸚鵡有 108 隻,
每隻都有佢地特別能力,
應該可以打得好好睇的,
可惜套動畫都係比較偏重於過程多過戰鬥丫。

就好似剛剛的第六話咁,
有四組戰鬥,
但都 ...
108 隻只係個腳本設定, 實質唔會打到同見得晒.. 就好似聖鬥士星矢果 108 星咁

這套既方向除左殺必死外, 都係偏重於愛情及解開出現鸚鵡及遊戲之迷果邊.. 戰鬥其實只係近來先多返 D ..

我好難頂同焰kiss果一幕........
想起boku lol

引用:
原帖由 藍鳥 於 2010-8-15 13:44 發表
我好難頂同焰kiss果一幕........
想起boku lol
我又冇喎,
可能我已經當左佢係女仔啦,
不過佢把又真係..............

引用:
原帖由 lorym 於 2010-8-15 22:23 發表

我又冇喎,
可能我已經當左佢係女仔啦,
不過佢把又真係..............
始終都係雄性feel:

睇完第七羽,
其實我都幾鍾意呢套動畫帶點幽默,
有時真係會發出會心微笑。

今話既內容我已經超過左我以睇漫畫既進度..

估唔到房東真係咁勁