[智能電話] 有冇人知, android大概要用乜野data plan?

有冇人知, android大概要用乜野data plan?

500MB / 無限, 真係好貴

想問150MB, 基本上下吹部, 夠唔夠洗?

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 09:29 發表

用緊咩台?

唔係買機plan,好似有d台做到計用量收邊個plan

不過好似係爛3有

引用:
原帖由 terryho666 於 2010-8-19 09:32 發表

用緊咩台?

唔係買機plan,好似有d台做到計用量收邊個plan

不過好似係爛3有
pccw 就有2段計法
當低用量plan 用晒, 就自動跳去298/無限數據

我用緊200M PLAN
睇生果NOW TV/MOOV等唔計DATA
上水部應該夠晒
上M.登登都OK, 因為佢自動FILTER走晒D 相.... 要人手CLICK入去至得
電視柵都有類似既野... 係NO1就冇

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 09:29 發表

I am using 100MB general data plan
Basic usage is OK, msn, web, facebook.
Noticed I we use WiFi @ home & office

我用SMV

自己諗下夠唔夠用有時自己多手用大都就唔好喇 無限最安全最開心

而家重有無用得過量限速?

想慳錢就直接依赖wi fi 啦
再用软件block 哂3G data

引用:
原帖由 backspace-hk 於 2010-8-19 09:43 發表
而家重有無用得過量限速?
sales 同你講無你信唔信?

引用:

個browser set唔load 圖就得………

150MB/month,如果係日日上吹部兼load 圖,一定過硬。

其实我同六十八蚊中移不动
上黎吹郢都吹成水王啦
有wi  fi 時會好快

引用:
原帖由 bluesky 於 2010-8-19 09:35 發表

pccw 就有2段計法
當低用量plan 用晒, 就自動跳去298/無限數據

我用緊200M PLAN
睇生果NOW TV/MOOV等唔計DATA
上水部應該夠晒
上M.登登都OK, 因為佢自動FILTER走晒D 相.... 要人手CLICK入去至得
電視柵 ...
200MB PLAN 幾多錢?

用 unlimited cut 埋 屋企條 BB...
公司又可以翻牆

PCCW 500 MB 1800 mins only $115 ja wor.

用人仔台$98 EDGE 任上~!
用3.5G 手機, 行2.75G 網絡~