[智能電話] 有冇人知, android大概要用乜野data plan?

引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:03 發表
用人仔台$98 EDGE 任上~!
用3.5G 手機, 行2.75G 網絡~
查實人仔EDGE 速度得唔得??

引用:
原帖由 poonyc 於 2010-8-19 09:53 發表

200MB PLAN 幾多錢?
199+12 包1500(街)+1000(同台)
包MOOV 手機FULL VERSION 4000MINS
NOW-TV 300MINS
睇PCCW台既生果(日報), 明報, ON.CC(即時) 全免同唔計DATA量
有WIFI 跟

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-8-19 10:05 發表

查實人仔EDGE 速度得唔得??
其實我睇過好多youtube 講關於人仔EDGE
如果你只上forum, check 下股價
又唔介意收緊DATA 時收唔到電話~
以$98 蚊全包來講, 已經值回票價~

我自己都想轉 (反正我用CENTRO, 冇3G)
但女友死都唔肯轉...

引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:03 發表
我都用緊,都係個句,一分錢一分貨,不過我都接受到,重可長開msn

Loli退散,御姐無敵

引用:
原帖由 Godgundam 於 2010-8-19 10:18 發表

我都用緊,都係個句,一分錢一分貨,不過我都接受到,重可長開msn
長開MSN 會唔會收唔到電話丫....?
因為MSN 霸咗條dataline wor~~

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-8-19 09:48 發表

個browser set唔load 圖就得………

150MB/month,如果係日日上吹部兼load 圖,一定過硬。
個sales同我講, even乜apps都唔裝, android都會成日用data update野
佢話150MB過硬, 只用得3日

機其實唔貴(用最cheap都得) 但個個月400蚊, 仲貴過睇有線

引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:20 發表

長開MSN 會唔會收唔到電話丫....?
因為MSN 霸咗條dataline wor~~
load data個下接吾到,load完就接到
Loli退散,御姐無敵

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 10:27 發表

個sales同我講, even乜apps都唔裝, android都會成日用data update野

機其實唔貴(用最cheap都得) 但個個月400蚊, 仲貴過睇有線
因為咁先會出現十幾萬電話費單~!

重有centro玩msn有啲麻煩
Loli退散,御姐無敵

中移不動只係六十八一個月
我家下就用緊黎覆你
引用:

引用:
原帖由 tamalemon 於 2010-8-19 10:38 發表
中移不動只係六十八一個月
我家下就用緊黎覆你

你買埋機咪$68 lor
我諗住用舊機上人仔ja~

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-8-19 10:27 發表

據奶左既人综合報告
Andr0id 同矣風都有呢個陷阱

引用:

D sales 一知半解而已…………

無錯,Android 預設都會有好多background jobs 扯住,
不過你可以停左個APN(手動/widget),咁就斬斷晒所有data connection。

引用:

我部milestone就係咁樣出左事...
第一個月收左我六百幾蚊data費......

引用:
原帖由 ivan15 於 2010-8-19 10:14 發表

其實我睇過好多youtube 講關於人仔EDGE
如果你只上forum, check 下股價
又唔介意收緊DATA 時收唔到電話~
以$98 蚊全包來講, 已經值回票價~

我自己都想轉 (反正我用CENTRO, 冇3G)
但女友死都唔肯 ...
//又唔介意收緊DATA 時收唔到電話//
係 ga 咩?
我一邊 check 股價都收到電話 wor...
有次8号波打風, 人人都打唔到電話, 返而我好易就get 到線打到, 唔知關唔關我長期 online 霸住條線事 le...
上當年 new world mobile $128 plan
而家用 pccw / office / home wifi 多...