[智能電話] 各android user 請入

AMOLED 黑色save battery

引用:
原帖由 T12 於 2010-10-11 10:30 發表

你打算出HD4.3"mon非常唔好用,好丫訂
哈哈,
我就係貪佢個芒大,
不過我都有 D 擔心咖,
但我見有兩個同事用緊部 HD2 都冇乜野咁我咪想試試囉。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-11 10:53 發表

哈哈,
我就係貪佢個芒大,
不過我都有 D 擔心咖,
但我見有兩個同事用緊部 HD2 都冇乜野咁我咪想試試囉。
各取所需,我都玩過hd2,咁大塊,我接受唔到lo

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-10-11 10:38 發表

哈,或者咁講,
無論乜野 mobile platform,都係 RAM 多重要過 U 快…………
150MB 咪好唔夠用

引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-11 18:22 發表

150MB 咪好唔夠用
swap到你傻……

咁平都有3.5" mon

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-10-11 18:30 發表

swap到你傻……
你應該用返$2000樓下既角度去睇佢係快定慢

引用:
原帖由 T12 於 2010-10-11 20:24 發表

你應該用返$2000樓下既角度去睇佢係快定慢
so cheap is the main reason

引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-11 22:16 發表

so cheap is the main reason
淨機定上台價黎果個其實?
tax included?

引用:
原帖由 薯頭 於 2010-10-11 22:30 發表

淨機定上台價黎果個其實?
tax included?
tax inc, 淨機no contract

引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-11 22:32 發表

咁平都有3.5" mon 真系好抵玩

引用:
原帖由 T12 於 2010-10-11 08:37 發表

android本身唔大食,600Mhz, 150 MB還可以
你講既問題暫時未遇過,但3.5" amoled好食電,我都係等HTC轉用SSLED先入手
話說 3.2" Samsung 自家的 AMOLED Android 機完全唔食電, 可以 normal 咁用 3 日 @ 3G, 5 日 @ 2G.
但係佢比 HTC 果 d 3.5" 就 . . .
引用:
原帖由 T12 於 2010-10-11 09:47 發表

乜唔係白色最慳電咩?
白色最慳電 ? 紅藍綠著晒 wor . . .
引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-10-11 10:38 發表

哈,或者咁講,
無論乜野 mobile platform,都係 RAM 多重要過 U 快…………
冇 RAM 乜都唔駛玩 . . .
引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-11 18:22 發表

150MB 咪好唔夠用
睇清楚 ROM 定 RAM wor, 150MB ROM 黎 ka wor . . . App2SD
xda 果邊講 512MB RAM . . .
引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-11 22:32 發表

出部玩都唔錯, 可以 12 月番 HK Trade 左部慢到嘔泡o既 Galaxy 佢先 . . .

引用:
原帖由 RT 於 2010-10-12 04:09 發表

話說 3.2" Samsung 自家的 AMOLED Android 機完全唔食電, 可以 normal 咁用 3 日 @ 3G, 5 日 @ 2G.
但係佢比 HTC 果 d 3.5" 就 . . .

白色最慳電 ? 紅� ...
oh yes 512 RAM wor...........

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-10-11 18:30 發表

swap到你傻……
what about 512 ram, 600MHz, any better?

I know Desire have 1GHz process but price is 3x

.
引用:
原帖由 crocodile... 於 2010-10-12 06:57 發表

oh yes 512 RAM wor...........