[相機攝影] 估唔到200mm都影到月光

估唔到200mm都影到月光

搞到我心動有d想入枝Sigma 70-300 F4-5.6 Macro DG APO
試下影月光tim
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 toby 於 2010-10-26 01:31 發表
搞到我心動有d想入枝Sigma 70-300 F4-5.6 Macro DG APO
試下影月光tim
Canon 50D + Tamron A001 70-200 F2.8

我的二百mm 月光。

70-300呢d range買2手好, 事關你會好快放返出去....
70-200才是皇道

引用:
原帖由 cracker 於 2010-10-26 10:37 發表
70-300呢d range買2手好, 事關你會好快放返出去....
70-200才是皇道

一係就 100-400 。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-26 10:43 發表

一係就 100-400 。

點解大個咁多既..係邊影嫁@@
70-200 2.8個d好貴呀.../\

死啦.. 我想買100-300

引用:
原帖由 toby 於 2010-10-26 11:03 發表
點解大個咁多既..係邊影嫁@@
70-200 2.8個d好貴呀.../\
咪係我屋企樓下囉。

你用邊部機影?

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-10-26 11:08 發表
死啦.. 我想買100-300
咁...........四三系統我又唔清楚喎。
不如你買支返來試試啦。

打飛機..
http://www.dpreview.com/previews/panasonicdmcgh2/page6.asp

不過好貴... 同埋我想玩魚眼先..
anyway .. 技術好d先算... 買器材唔會送技術.. 我連支45-200 同20.7 都未舞得掂..

搞到我有衝動想放左支75-200去..

引用:
原帖由 leyland1989 於 2010-10-26 11:13 發表
打飛機..
http://www.dpreview.com/previews/panasonicdmcgh2/page6.asp

不過好貴... 同埋我想玩魚眼先..
anyway .. 技術好d先算... 買器材唔 ...
UK: £549.99
都唔係太貴喎。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-26 11:23 發表

UK: £549.99
都唔係太貴喎。
我睇個d sample picture  
影出黎好似好過75-200
光圈一樣

引用:
原帖由 lorym 於 2010-10-26 11:09 發表

咪係我屋企樓下囉。

你用邊部機影?
我係屯門碼頭影..好似遠咁多咁既..
D3000囉