[智能電話] Samsung Galaxy S plan, 邊個抵?

引用:
原帖由 lorym 於 2010-12-6 00:17 發表

當真?

咁唔怪得.......
http://discuz.servehttp.com/view ... ge=1&highlight=

除非你想用moov, pccw wifi 同免費睇生果報,
否則想快就用smv/one2free 啦

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-6 00:18 發表
唔係馬.....
咁用返人仔算
你應該用 1010架

引用:
原帖由 bluesky 於 2010-12-6 01:32 發表

除非你想用moov, pccw wifi 同免費睇生果報,
否則想快就用smv/one2free 啦
但123應該冇3G牌,
佢係租邊間公司?

引用:
原帖由 lorym 於 2010-12-6 06:57 發表

但123應該冇3G牌,
佢係租邊間公司?
One2Free = CSL,點會無3G牌???

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-6 09:07 發表

One2Free = CSL,點會無3G牌???

我搞錯左!

呢3年黎, 幾間 services Provider 我都用過
3 (岩岩出 iphone 3 個陣用過一陣) = 比垃圾都不如
坐係公司, 收爆, 不過一個 call 都無, 全部飛左去 mailbox
restart 部機都一樣, 其他同事都係咁

早2年廢到飛起, 我金鐘返大埔, 搭 307巴士
未去到東隧, 已經 cut 左3次
聽講而加好左好多~

PCCW
上年用佢, 收得幾好
起碼唔會 cut 線
不過上網慢D

SMV
而加用緊, 係港島區廢既情度同 3仔有得比
我係金鐘 office, 後面只有一間房 (無人坐), 出面就係街
竟然收唔到 3G, 跳左去 2G
由金鐘廊落金鐘地鐵站, 竟然 cut線
要入閘之後先收到~
不過新界九龍就OK既... (雖然聽同事講, 係馬安山行詔 SMV 門口都 cut 線)

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-12-6 10:28 發表
呢3年黎, 幾間 services Provider 我都用過
3 (岩岩出 iphone 3 個陣用過一陣) = 比垃圾都不如
坐係公司, 收爆, 不過一個 call 都無, 全部飛左去 mailbox
restart 部機都一樣, 其他同事都係咁
我都係咁

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-6 10:35 發表

我都係咁
所以我自己覺得
收唔到, 再快都無用~
SMV 仲有2年, 點死

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-12-6 10:45 發表

所以我自己覺得
收唔到, 再快都無用~
我講緊3

SMV暫時都OK @ 新界

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-12-6 10:28 發表
SMV
而加用緊, 係港島區廢既情度同 3仔有得比
我係金鐘 office, 後面只有一間房 (無人坐), 出面就係街
竟然收唔到 3G, 跳左去 2G
由金鐘廊落金鐘地鐵站, 竟然 cut線
要入閘之後先收到~
不過新界九龍就OK既... (雖然聽同事講, 係馬安山行詔 SMV 門口都 cut 線)
pccw 係荃灣工業區一樣架咋
可以冇3G覆蓋(PCCW 自已CONFIRM係有問題, 未能解決)
係馬鞍山PCCW SHOP 門口, 一樣會DROP 線/上唔到網

華為野

i9000 + unlimit plan.... 毒引好勁, 怕忍唔住...

引用:
原帖由 irvingtin 於 2010-12-6 10:45 發表

所以我自己覺得
收唔到, 再快都無用~
did you try it on the same location (or same bus route) during holiday (Sat/Sun) ?
if the result is very good, then SMV may be over its capacity during week day.

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-6 14:24 發表
i9000 + unlimit plan.... 毒引好勁, 怕忍唔住...
加多樣
你用pccw 預o左冇朋友
因為你身邊係好少人用pccw... 即係下下要計基本通話分鐘
冇免費sms, 下下0.6/sms
自已諗

引用:
原帖由 fo2live 於 2010-12-6 14:24 發表
加多樣
你用pccw 預o左冇朋友
因為你身邊係好少人用pccw... 即係下下要計基本通話分鐘
冇免費sms, 下下0.6/sms
自已諗