[智能電話] Peoples 出 i9000 $4080 ………

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2010-12-7 12:39 發表
Galaxy S硬件規格強,見用家評語普遍都讚,不過,係咪要自己fine tune/set d乜,先令部機用起來更爽?
一定要裝 lagfix,Samsung 原生個 RFS太廢………

太座部 i9000,
未 lag fix 前,benchmark 11xx - 12xx 分
lag fix 後,benchmark 19xx - 20xx

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-7 12:52 發表

一定要裝 lagfix,Samsung 原生個 RFS太廢………

太座部 i9000,
未 lag fix 前,benchmark 11xx - 12xx 分
lag fix 後,benchmark 19xx - 20xx
係官方到 dl 呢個 lag fix?
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-7 12:58 發表

係官方到 dl 呢個 lag fix?
xda-developer

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-7 12:52 發表

太座部 i9000,
係咪只限SAMSUNG 機至安得LAG FIX?

引用:
原帖由 bluesky 於 2010-12-7 13:02 發表

係咪只限SAMSUNG 機至安得LAG FIX?
當然。

RFS I/O 慢係 Samsung 「獨家」問題………

對部 7" 有少少興趣

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-7 13:04 發表

當然。

RFS I/O 慢係 Samsung 「獨家」問題………
咁大鑊?!
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2010-12-7 15:54 發表

咁大鑊?!
有解決方法就唔大鑊啦,
佢全球都不知幾好賣。

引用:
原帖由 lorym 於 2010-12-7 16:03 發表

有解決方法就唔大鑊啦,
佢全球都不知幾好賣。
個lag fix好似係Beta版,而且,好似要root左先可以安裝.....
各位吹部友多多保重!
同埋,要小心隻H7N9!
你地繼續努力追佢找數啦!

引用:
原帖由 河本鬼茂 於 2010-12-7 16:05 發表
個lag fix好似係Beta版,而且,好似要root左先可以安裝.....
lagfix 只係一個統稱,有幾個方法………

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-7 16:56 發表

lagfix 只係一個統稱,有幾個方法………
即係唔一定要 root 都可以安裝 la

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-7 16:59 發表
即係唔一定要 root 都可以安裝 la
咁就唔清楚喇………

太座部 i9000 用「超低能」方法,
係 Android Market d/l 4zroot 同 OCLF;
裝完 4zroot root 左部機,再行 OCLF,搞掂!!

引用:
原帖由 小馬馬 於 2010-12-7 17:03 發表

咁就唔清楚喇………

太座部 i9000 用「超低能」方法,
係 Android Market d/l 4zroot 同 OCLF;
裝完 4zroot root 左部機,再行 OCLF,搞掂!!
呢 d 方法啱晒我

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-7 17:10 發表
呢 d 方法啱晒我
懶同方便,但一定唔係 best optimization………