[智能電話] 舊金山專用帖

好文
2.2 左 唔係已經有APP2SD咩

引用:
原帖由 暗黑騎士 於 2010-12-8 13:20 發表
好文
2.2 左 唔係已經有APP2SD咩
http://www.android-hk.com/applications/move2sd-enabler/
要解封,其實我個ROM都有,不過我冇介到partition
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

已收藏。

頂~

goodjob

多謝分享

如果用 2.1 ROM
建議用番2.5.0.9 ClockworkMod Recovery
用2.5.1.3 ClockworkMod Recovery 試過 LOAD 唔到 2.1, 不過用 2.2 就無咁既問題

引用:
原帖由 rai 於 2010-12-8 12:22 發表
recal 粒電個教學係咪應該要加??
冇效o既 . . .

電池校正

開住機, charge 到紅燈變綠燈
Unplug線, 熄機
熄左機, 再插線, charge到紅變綠, 大概45mins
Unplug線, 開機
等佢load晒, 關機
再插線, 再charge到變綠

之後 按 - 再開機, 入clockwork mode
advanced -> wipe battery stats
Reboot Device

Run device down until it powers off before charging.< E句我都唔明
即係wipe 完粒電status, 跟住reboot 部手機, 一直用到冇電自動熄機, 跟住先好充電...

重新補充一下電池校正既程序

1. 開住機充電 , 充到100% 寫住充電完成 (紅燈變成綠燈)
2. 將充電線拔出 , 熄機 , 再插番條線繼續充電, 約45分鐘紅燈會變成綠燈
3. 將充電線拔出 , 開一次機 , load 完所有apps 之後熄機 , 再插番條線繼續充電, 約20分鐘後紅燈會變成綠燈
4. 將充電線拔出, 開機 , 之後一直用部手機用到佢熄機為止, 跟住重新充電, 充到由紅燈變番綠燈, 校正完成

有冇人可以親身試一次超頻成功既個案 ? 我試左超頻但好似失敗...

請問 root 機 & 升 v.2.2 係唔係要裝部舊金山插係 pc 到搞架
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們

我有野想分享及請教

如需 root 過部機之後, 點樣可以事先 backup 及後 restore 番 d 資料

全機一次過 backup : 可以係 ClockworkMod 度, 做 backup/restore, set 好左個機之後做一次, 佢會係 sd 卡以日期區分作備份, 有需要好似 ghost 咁, 成個 restore 番當時成個 ver 及 data

聯絡人 : 可以匯出/匯入, 同步(我未試過)

google 日曆 : 之後同步後, 新 ver 同步番, 便可

sms 記錄 : 試過用 titanium backup, 唔得 , 可能我唔識用, 有無其他方法?

引用:
原帖由 pk1667 於 2010-12-9 14:21 發表
請問 root 機 & 升 v.2.2 係唔係要裝部舊金山插係 pc 到搞架
攪 ClockworkMod 係要連 phone 及 pc,

更換 root, 可以唔使

都係要返屋企先搞得
我們都在裝死地活在共匪統治下

既然已經完了, 那為什麼還要俾面給畜生們