[2011 新アニメ] 動畫新番吹水Post丨(進度:2011 秋)

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-2-23 11:13 發表

IS設定....講真只係王道設定...
好鐘意Hero姐的惡搞評論
圖的係IS インフィニット・ストラトス
?

魔法少女小圓 第8話

果然我同想法一樣.. QB ..神又佢, 鬼又佢
魔法少女下場就係魔女

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-25 13:19 發表
魔法少女小圓 第8話

魔法少女下場就係魔女
FYI,
http://www.gcforum.org/viewthrea ... p;extra=&page=1

引用:
原帖由 ccw 於 2011-2-26 20:43 發表

FYI,
http://www.gcforum.org/viewthrea ... p;extra=&page=1
係 GAF 同 K島 都睇過這老外的預測.. 幾勁下

引用:
原帖由 小Ray 於 23-2-2011 10:49 AM 發表

今季我覺得做得理想既係 魔法少女小圓 和 IS

前者劇本夠晒黑暗, 虚淵玄出品果然唔會有好野..哈哈
後者雖然後宮向 , 但畫同故事設定能帶起熱潮, 算係咁. ...
哩兩套我都有睇喎。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-2-28 14:08 發表

哩兩套我都有睇喎。
正常丫

引用:
原帖由 小Ray 於 2011/2/23 10:45 發表
明明昨晚已經改左個 topic 錯字.. 今日一開又係咁, 唔通 server 又 roll-back

其實我係想知下現在這兒有幾多人有 keep 住追下每季新番動畫咁 , 如果其實都冇人睇既就唔會係度出 post 自 high 啦 .. haha

...
umm 無咩 arm 睇
我等緊 Unicorn Ep3
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011/2/23 11:13 發表

IS設定....講真只係王道設定...
好鐘意Hero姐的惡搞評論
Hero 姐
很好很強大
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-3-1 11:38 發表

umm 無咩 arm 睇
我等緊 Unicorn Ep3
中完00電影版的地雷後....
暫時對鋼彈失去了愛

引用:
原帖由 小Ray 於 25-2-2011 01:19 PM 發表
魔法少女小圓 第8話

魔法少女下場就係魔女
剛剛睇完第十話,
原來係玩緊月光寶盒。

引用:
原帖由 lorym 於 2011-3-11 21:56 發表

剛剛睇完第十話,
原來係玩緊月光寶盒。
Loop Loop Loop

受地震影響 , 今週 Gosick 停播..

引用:
原帖由 小Ray 於 12-3-2011 02:28 PM 發表
受地震影響 , 今週 Gosick 停播..
噢!

有人話小圓11話打落要改劇本.......
賣黑可是呢套野個特色,唔黑就真係

2011/03/12(土) 00:43
●魔法少女まどか☆マギカ(TBS)
放送中止決定

●GOSICK(テレビ東京)
自宅録画機番組表で休止確認(22:09時点)

●とある魔術の禁書目録(AT-X、TOKYOMX)
AT-Xでは予定通り放送
MXでは中止

●スーパーロボット大戦OG(テレ玉、チバ、KBS、サンテレビ、テレビ愛知)
テレ玉→予定通り放送?(24:20時点)
チバテレビ→予定通り放送?(24:20時点)
KBS京都→予定通り放送?(24:20時点)
サンテレビ→トルネによると26:20(21時24分の書き込み)、予定通り放送?
テレビ愛知→放送中止確認(24:20時点)

●レベルE(テレビ大阪)
放送中止確認(24:20時点)

●君に届け2ndSeason(中京テレビ)
放送中止確認(24:20時点)

●BS11
全中止確認

.. 暫時係講緊今週 , 下週未知。