[2011 新アニメ] 動畫新番吹水Post丨(進度:2011 秋)

新番點會唔睇XDD

不過...今季大部分都係...輕小說改篇....
加上後宮味好重= =

而家睇最特別都係魔法少女小圓...個故事幾有深度

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-23 10:49 發表

今季我覺得做得理想既係 魔法少女小圓 和 IS

前者劇本夠晒黑暗, 虚淵玄出品果然唔會有好野..哈哈
後者雖然後宮向 , 但畫同故事設定能帶起熱潮, 算係咁. ...
IS設定....講真只係王道設定...
好鐘意Hero姐的惡搞評論

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-23 10:49 發表

今季我覺得做得理想既係 魔法少女小圓 和 IS

前者劇本夠晒黑暗, 虚淵玄出品果然唔會有好野..哈哈
後者雖然後宮向 , 但畫同故事設定能帶起熱潮, 算係咁. ...
IS睇番小說....
第二集後面作者個感想...
其實都暗示左D野....

作者本身設定唔係gam的...
不過編輯改左唔少....(當然作者會話呢D改左仲好la )

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-23 10:45 發表
明明昨晚已經改左個 topic 錯字.. 今日一開又係咁, 唔通 server 又 roll-back

其實我係想知下現在這兒有幾多人有 keep 住追下每季新番動畫咁 , 如果其實都冇人睇既就唔會係度出 post 自 high 啦 .. haha

...
我諗會睇的都有唔少人...
不過只係近幾季新番值得討論都係唔多...

今季新番有追的係...
IS GOSICK 龍之界點 彊屍 小圓
講真....有論點都只係小圓同GOSICK..(GOSICK係輕小說關係 )
其他都有睇頭1-2話...
不過有幾套係等出曬先一次過睇..
有幾套就....放棄左

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-23 15:33 發表

今季我追既比以往都少左..暫時只睇 , 排名不分先後

魔法少女まどか★マギカ
IS インフィニット・ストラトス
レベルE
これはゾンビですか?
STAR DRIVER 輝きのタクト
とある魔術の禁書目録Ⅱ
君に届け 2nd season
...
唔好再提Level E   (因為我只會想起Hunter...)
而且....某幾套其實係上一季的

君に届け 2nd season....我第一季都未睇>_< (不過睇緊漫畫XDD)
少女漫畫都係漫畫>>>>動畫

引用:
原帖由 dom 於 2011-3-1 11:38 發表

umm 無咩 arm 睇
我等緊 Unicorn Ep3
中完00電影版的地雷後....
暫時對鋼彈失去了愛

引用:
原帖由 ccw 於 2011-3-23 20:26 發表

Episode 10 = Final = Forever loop
結局果然"黑"到爆

剛剛睇完瑪莉亞第二季第一集....
失望至極.....

內容為漫畫第六期第一部分...
但係...最重要的笑點都唔見曬>_<
尤其係茉莉花吐糟部分....

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-4-4 13:33 發表
花咲くいろは , 良作

應該會係感性描寫同成長方向既劇情
畫風都好 OK
唔知點解....
對呢套的feeling係....

到左一半就會變左大眾化劇情....(尤其係個阿婆)
講真...對呢套祈望不大...

而家仲係在留意新番中...
但係暫時感覺都係...
比上季更失望...

(都係等Boss season2好過 )

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-9 18:02 發表

極速睇埋小說 切底中哂夏露毒
其實...我比較鐘意束

引用:
原帖由 lorym 於 2011-4-9 19:34 發表

哩個擺明係女主角啦,
不過法國妹妹善解人意好多。
束唔係女主角ar

係天才家姐ar

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-4-9 21:56 發表

我當睇日劇 C 9 片咁睇 e 套 jor..
唔知最後會唔會變百合呢
死la...
我一睇已經歸左去百合類

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-4-9 22:01 發表
新一季初話冇第一季咁好睇咁 , 威力一般..
直頭係笑點位唔見曬

茉莉花吐糟
冇曬>_<

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-9 23:57 發表

其實一d都唔黑
不過講開....小說版的束正好多

引用:
原帖由 ccw 於 2011-4-10 23:12 發表

I want the true dark ending!
Don't modify it! Don't change it upon the Earthquake!
傳聞變左小圓百合後宮結局