[2011 新アニメ] 動畫新番吹水Post丨(進度:2011 秋)

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-2-23 10:49 發表

今季我覺得做得理想既係 魔法少女小圓 和 IS

前者劇本夠晒黑暗, 虚淵玄出品果然唔會有好野..哈哈
後者雖然後宮向 , 但畫同故事設定能帶起熱潮, 算係咁. ...
小圓裡面個QB去到後面基本上黑到出面.
IS,意外地唔悶場,連我對機械人無興趣既都睇,雖然後宮.

有人話小圓11話打落要改劇本.......
賣黑可是呢套野個特色,唔黑就真係

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-3-15 09:45 發表

我睇見度野收得, 會 BD 時出真結局就真..
又學埋"我妹"D野.

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-4-3 14:55 發表
今日 Lunch 前睇左套 DOG DAYS 第一話 , 真係頂唔係好順 , 劇情唔係好岩我這年齡
小朋友齊戰爭.

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-9 21:23 發表

D科研去哂研究嬌型內衣 所以做唔到第三代機
Winzip都係法國佬野,Zip胸強勁乃為正路.

不過第二代都可以同第三代挑機,都唔話得.

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-4-12 18:01 發表

係 家姐>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>後宮們
只有姐弟先係相親相愛,其他都係單方面追求.

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011-4-13 22:20 發表

不過小說第6本尾連妹妹都出場
夏露腹背受敵.

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-4-12 19:48 發表

不過講真....今季出的續集個人評價都係...一般-失望.....
(尤其係瑪利亞>_< 還我笑點 )
第一集搞完Gag,第二集跑返主線.

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-4-21 12:59 發表
今晚 ~
虛哥功力實在

不過小圓變成神之後都係改變唔到命運(雖然無魔女).

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-4-22 22:30 發表

其實又唔可以話係一般galgame故事....
反而呢套野會令我聯想到蜂蜜與四葉草...(不過應該唔會比得上)

最主要係劇情深度真係不足....
但係我只係睇左第一話...好難判定 ...
普通後宮....

不過開弟線係亮點之一.

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-4-22 23:06 發表

第二話又開始變左後宮

(明明第一話只係面碼+唔記得邊個 )
食曬兩邊.

引用:
原帖由 小咖喱 於 2011-4-24 17:14 發表
睇完唔少魔法少女的評論....
真係越黎越覺得呢套野係講緊虛淵的政治經濟思想

成個魔女世界觀就係現今世界的經濟政治
市場有限...所以資本家政客去剝削第三世界國家

而QB就係現今主要資本家政客的代表...
...
QB D手法真係好架喎.

不過QB係用把口Sell人落搭,但第三世界國家係被人打落來....
當然,小圓有牙力以牙還牙,但第三世界國家渣都無,還咩牙?

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-8-8 20:07 發表
花咲くいろは 第19話

民子這種溝通方式, 冇人會同佢合作
有幾多個頂到老闆娘個Style啊?
(雖然呢排老闆娘已經軟化左)
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 小Ray 於 2011-9-8 21:44 發表
Steins;Gate 23 話真係睇得令人激動同熱血.. 估唔到個伏線會係咁用同解決
Ending 冇問題既, 絕對係 2011 年最佳原作改編同劇本動畫。

要搵幾日一次過煲返先得.
ロストックで風を攫うや思い出す