[硬件] AMD Llano 原來到左行貨 , 不過唔賣得者

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-24 02:17 發表
HD5570 level
400SP...

應該幾好玩
Athlon II X4 625 + HD5570 VS A8 (Quad?)
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

係咪想同煙條 Pentium G & i3-2100 揮過?
趁我部電腦未壞,仲有選擇既機會,希望快 d 賣街 + 出報告
睇下邊粒可以同 i3-2100 差唔多,等我睇下比唔比多次機會 AMD
:)

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-6-24 07:06 發表
係咪想同煙條 Pentium G & i3-2100 揮過?
趁我部電腦未壞,仲有選擇既機會,希望快 d 賣街 + 出報告
睇下邊粒可以同 i3-2100 差唔多,等我睇下比唔比多次機會 AMD ...
CPU or GPU?

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-6-24 07:11 發表

CPU or GPU?
CPU

我之前睇過啲人講,Llano GPU 好 Intel HD2000 幾皮
A6 或者以上係 4 Core,但都有人話 CPU 唔夠 Intel (同邊款比我就唔知喇 )

我係到諗,其實依家 GPU 加速響軟件層面係咪真係應用得咁好?我驚 Llano GPU 勁 d,但實際使用上既效果…
雖然我上網多,但有時都會剪下片、Photoshop 下,唔知相對上邊粒會順 d 呢

不過,如果唔係差太遠,而 AMD 個價又低過 i3-2100 的話
我應該會揀 AMD & 比原定計劃加多一條 RAM

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-6-24 07:15 發表

CPU
CPU: i3

引用:
原帖由 hamu278 於 2011-6-24 08:07 發表
我之前睇過啲人講,Llano GPU 好 Intel HD2000 幾皮
A6 或者以上係 4 Core,但都有人話 CPU 唔夠 Intel (同邊款比我就唔知喇 )

我係到諗,其實依家 GPU 加速響軟件層面係咪真係應用得咁好?我驚 Llano GPU 勁  ...
Photoshop: Intel CPU

Problem of Adobe

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-23 23:42 發表

http://product.pcpop.com/000315755/Index.html
想玩生物星
或者如果有ASUS A75 板都殺
生物星

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-6-24 08:11 發表

Photoshop: Intel CPU

Problem of Adobe
by anandrech ps cs4 test
I5 2400>>>>>>>1090t>i3 2100>1055t

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/6/24 07:06 發表
睇下邊粒可以同 i3-2100 差唔多,等我睇下比唔比多次機會 AMD ...
GPU Sure Win Intel Rubbish Graphic
天然系長髮眼鏡娘 最高
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 hamu278 於 2011/6/24 08:07 發表

我係到諗,其實依家 GPU 加速響軟件層面係咪真係應用得咁好?我驚 Llano GPU 勁  ...
Photoshop 既話
只有 Intel.......死人Adobe 收左煙條錢
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 x2357 於 2011/6/24 10:50 發表

生物星
近期都玩生物星
熟手嘛

有華仔 都可以殺
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 cheungmanhoi 於 2011/6/24 11:26 發表

by anandrech ps cs4 test
I5 2400>>>>>>>1090t>i3 2100>1055t
Adobe 根本係Intel 主場
贏唔到既話 煙條收工啦
天然系長髮眼鏡娘 最高

引用:
原帖由 dom 於 2011-6-24 11:56 發表

Photoshop 既話
只有 Intel.......死人Adobe 收左煙條錢
即係我呢一生都可能與 AMD 緣慳一面