[硬件] [玩蕉系列,全球首個玩命帖]J&W 6150SE-UD3 + 125W 1055T評測

[玩蕉系列,全球首個玩命帖]J&W 6150SE-UD3 + 125W 1055T評測

點解咁多水印?廢時好似dom姐比人偷圖呀:shakehand

1055T本身就係舊版125W既

而6150SE-UD3本身最多話食到95W(但佢係4相電喎)

大家都知道上代J&W 780G/785G ITX板話就話最大食到65W,但插粒95W既810同640都無問題,唔知下一代既新板又係唔係呢?

我而家出評測啦:shakehand

今次既朋友:shakehand 1055T 125W

裝上去先

啦,對code啦,係125W版黎

開機

一入bios,已經認到係1055T,完全無錯

仲可以開turbo core
PS:我本身條RAM係行215MHz,所以比本身2.8GHz係多左0.2GHz=3.0GHz

硬解?無問題 (1080p mkv)

跑分啦,仲洗講,有3D mark 06(關左physicX)

CPU有成5400
CPU-Z係證明比大家睇真係用6150SE-UC3

idle係17xW,跑分個時上到去28xW

config:
1055T 125W
J&W 6150SE-UC3
A-DATA DDR3-1333 4GB x2
GTR 460W牛
WD 6401AALS HDD
9800GT 關physicX

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

完全無問題,比電好穩定

移動準備

引用:
原帖由 19990035 於 9/7/2011 03:54 PM 發表
移動準備
琴日gen6分鐘,今日幾多呢:shakehand :shakehand

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-7-9 15:55 發表

琴日gen6分鐘,今日幾多呢:shakehand :shakehand
成班admin出哂去踩車

引用:
原帖由 19990035 於 9/7/2011 03:58 PM 發表

引用:
原帖由 19990035 於 9/7/2011 03:58 PM 發表

x你!!!!!!gen照出現!!!

7分鐘

引用:
原帖由 wai-3-love 於 9-7-2011 03:55 PM 發表

七分鐘囉。

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011-7-9 16:00 發表

引用:
原帖由 wai-3-love 於 9-7-2011 04:00 PM 發表

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011/7/9 15:52 發表
點解咁多水印?廢時好似dom姐比人偷圖呀:shakehand

1055T本身就係舊版125W既

而6150SE-UD3本身最多話食到95W(但佢係4相電喎)

大家都知道上代J&W 780G/785G ITX板話就話最大食到65W,但插粒95W既180同640都無問題, ...
Bee 大有吹部 account
你咁玩塊板  
Overspec + 重要超

天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 wai-3-love 於 2011/7/9 16:00 發表
7分鐘
Gen Gen 高效率
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 9/7/2011 04:19 PM 發表

Bee 大有吹部 account
你咁玩塊板  
Overspec + 重要超
無問題就得啦:shakehand :shakehand :shakehand :shakehand

我8800GT 都有萬3分
你9800GT 得9千 ?