[業界消息] 业界传闻,苹果准备和Intel分手,有意收购AMD

引用:
原帖由 rickywk 於 2011-11-14 23:26 發表

唔會,佢斬左MB
佢真係食AMD, 會即刻硬推OpenCL

不過我都係覺得機會偏低
因為:
1. 成本太高 (AMD市值而家都$3-4B)
2. ATIC (中東佬) 未必俾

簡體字可信性減8成

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-14 23:28 發表

佢真係食AMD, 會即刻硬推OpenCL

不過我都係覺得機會偏低
因為:
1. 成本太高 (AMD市值而家都$3-4B)
2. ATIC (中東佬) 未必俾
食左AMD之後立即停x86同MBA/MBP,專攻ARM巿場只賣Phone同Pad。
ロストックで風を攫うや思い出す

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-15 02:06 發表

食左AMD之後立即停x86同MBA/MBP,專攻ARM巿場只賣Phone同Pad。
主力ARM就唔會食AMD
食NVIDIA啦

引用:
原帖由 qcmadness 於 2011-11-15 02:08 發表

主力ARM就唔會食AMD
食NVIDIA啦
Graphics Core......

引用:
原帖由 Henry 於 2011/11/15 07:31 發表

Graphics Core......
你當 CEO 流?
天然系長髮眼鏡娘 最高
Lucky Star 聯盟 - 美幸
Kancolle - 大淀, 翔鶴 (太太), 烏海 , 瑞鶴

引用:
原帖由 dom 於 2011-11-15 20:00 發表

你當 CEO 流?

AMD個Graphics,而家Apple就係用緊.

Apple真係買左AMD出x86既話,Intel又出手來多獲P-D跳C2D,到時Apple咪又係回頭草.

引用:
原帖由 Henry 於 2011-11-15 21:59 發表

AMD個Graphics,而家Apple就係用緊.

Apple真係買左AMD出x86既話,Intel又出手來多獲P-D跳C2D,到時Apple咪又係回頭草.
到時apple都唔會回頭了

apple唔需要最快, 要differentiate就得