[網絡] 決定? DS112 vs 212j/212/+版?

決定? DS112 vs 212j/212/+版?

如果單碟, 112都OK?

如果2BAY機, 一係J, 一係上+, 中間的無視??

212j 好一般

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-3-17 12:28 發表
212j 好一般

212J 2BAY, 約1.6k
上212 只係有個hotswap (但好似要拆screw定野) + wol +usb3 就加多900蚊
再上212+ 就加到512mb , $就差不多double, 一係就換411j

我都係想放下片, 相, 有d file (係出面我都可以勾到)

唔開web server同 photo server...用212j好d....雖則我買左返o黎第8日就死左...

引用:
原帖由 alextamly 於 2012-3-17 13:15 發表
唔開web server同 photo server...用212j好d....雖則我買左返o黎第8日就死左...

禁易壞?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 2012-3-17 13:18 發表

禁易壞?
同日同時我見有三個上漢仔,唔同型號

引用:
原帖由 alextamly 於 2012-3-17 17:49 發表

同日同時我見有三個上漢仔,唔同型號

引用:
原帖由 DICKXDV 於 17-3-2012 07:34 PM 發表

唔使
係野都會壞架啦。

好在我未壞過o者。

引用:
原帖由 lorym 於 2012-3-17 19:50 發表

唔使
係野都會壞架啦。

好在我未壞過o者。

引用:
原帖由 DICKXDV 於 17-3-2012 10:03 PM 發表

買電子野好睇彩數的,
我個 nas 由零九年八月行到依家都冇事。

引用:
原帖由 lorym 於 2012-3-17 22:34 發表

買電子野好睇彩數的,
我個 nas 由零九年八月行到依家都冇事。
which model?

引用:
原帖由 DICKXDV 於 18-3-2012 11:49 AM 發表

which model?
219P

以 J 系列來講, 用過 211J..
如果唔係真係鐘意 synology 個系統... 都係自己砌部 itx 好過

Synology 個系統算係咁,起碼好過我屋企用果隻buffalo...212J我買比公司用...有D後悔一開始唔開大口買個堅係公司級o既等我直隊erp,唔洗自己裝frontaccounting
212j 用落真係好普通,,
On her crocodile service
跟足神諭死期近  無語問天上國金  實戰理論不要信  燈火無量玩死人
人或加訕 心無疵兮

引用:
原帖由 Quinton 於 2012-3-19 00:02 發表
Synology 個系統算係咁,起碼好過我屋企用果隻buffalo...212J我買比公司用...有D後悔一開始唔開大口買個堅係公司級o既等我直隊erp,唔洗自己裝frontaccounting
212j 用落真係好普通,, ...
公司用應該起碼512MB RAM個D?!